Влада

У житомирських поліцейських буде у три рази більший оклад, ніж був у міліціонерів

3 December 2015, 17:08

У житомирських поліцейських буде у три рази більший оклад ніж був у міліціонерів, і становитиме 1700 гривень.

На сайті Міністерства внутрішніх справ України зазначається, що згідно з постановою Кабміну від 11 листопада поліцейським передбачено збільшення розміру посадових окладів у середньому в 2-3 рази, а окладів за спеціальним званнями – у 12-18 разів.

«Кабінетом Міністрів України в рамках заходів з реформування системи правоохоронних органів та з метою підвищення стандартів соціального захисту, 11 листопада 2015 року прийнято постанову №988 "Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції". Цим нормативним актом визначено належний рівень грошового забезпечені поліцейських. Зокрема, зазначеною постановою передбачено збільшення розмірів посадових окладів у середньому в 2-3 рази, а окладів за спеціальними званнями – у 12-18 разів. Так, посадовий оклад поліцейського становить 1700 гривень (посадовий оклад міліціонера становив 500 грн.). Оклад за спеціальним званням сержант поліції передбачено в розмірі 800 грн. (сержант міліції - 45 грн.)», – йдеться у постанові.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році в Житомирській області середня зарплата бійця патрульно-постової служби та патрульного ДАІ складає 2 тис. 280 грн. Колишній заступник начальника УМВС України в Житомирській області Микола Будзинський також розповідав, що працівники оперативних служб отримують трохи більше ніж 2 тис. 900 грн. Керівники цих підрозділів отримують близько 5000. Зарплата патрульних ДАІ не відрізняється від середньої зарплати бійця ППС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі