Влада

Нова влада Житомира дивує людей у День місцевого самоврядування

7 December 2015, 15:03

Оркестром і класичною музикою у Житомирській міськраді зустрічають усіх, хто прийшов на день відкритих дверей.

«Акустика дуже добра. Я навіть не думав, що така добра акустика тут. Звучииь оркестр добре, дівчатка дуже задоволені», – каже директор Житомирської музичної школи №5 Валерій Ткаченко.

У день місцевого самоврядування усі кабінети чиновників відкриті для відвідувачів.

«Ми хочемо показати нашим житомирянам, що влада – це не десь якісь сидять на Марсі. Ми є найняті працівники нашої громади, і вони мають прийти, побачити, як працює влада, що вона робить взагалі. Всі спілкуються», - говорить секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж і запрошує до кабінету міського голови відвідувачів, які хочуть з ним зустрітися.

У кабінет до мера заходять усі бажаючі. За 30 років, що живе у Житомирі, пані  Лариса тут вперше.

«Взагалі, я ніколи сюди не заходила. І це перший раз, як мені сказали, що сьогодні день відкритих дверей, я вирішила прийти сюди, подивитися хоча б як живе наш мер,як працює. І хочу ще в житловий відділ сходити, тому що у нас в будинку непорядок», - каже Лариса Алєксєєва.

Сергій Сухомлин не проводить екскурсії кабінетом, а одразу переходить до справи. Слухає відвідувачів і робить записи у блокноті. Розповідають йому про дірявий дах у школі, перевізників, які вимагають гроші з пільговиків, проблеми у під’їздах та перейменування вулиць.

Після спілкування з мером житомирянки зізнаються, на особистий прийом не розраховували.

«Я думала, що я прийду і там мені буде така перепона, скажуть почекайте або Сергій Іванович кудись поїхав, або його кудись викликали. А тут він сам вийшов. Дуже приємно», - говорить Лариса Алєксєєва.

«Звичайно ми задоволені. Нас прийняли, нас послухали, нас почули, ми сподіваємося, що результат буде позитивний», - говорить житомирянка Оксана Царенко.

Міський голова каже, люди приходить до нього з самісінького ранку. Здебільшого просять допомогти у вирішенні проблем.

«В основному люди йдуть зі своїми проблемами, які вони не можуть вирішити роками. Для кожного проблема - ремонт тротуару, або протікає каналізація в будинку. Фактично дві сторінки списані. Це ті люди, які сьогодні прийшли з 8 ранку. Дні відкритих дверей необхідні для того, щоб по-перше люди бачили, що влада доступна і з іншого боку не втрачати цей контакт, тому що через заступників, через начальників управлінь дуже втрачається контакт саме з проблемами простих людей», - говорить міський голова Сергій Сухомлин.

Разом з внучкою коридорами міськради гуляє Антоніна Кубюк. Каже, прийшла не з проблемами, а просто на екскурсію.

«Дай Бог, щоб проблем інших не було, тільки екскурсію провести», - посміхається жінка. Зустрівши їх у коридорі, міський голова запрошує у свій кабінет і показує третьокласниці Софії колар - символ влади, який його попередники одягали наприсягу і урочистості.

Коротка екскурсія, фото з мером і Софія візитом у міську раду задоволена.

«Я встигла побачити, як тут гарно. Мені дуже сподобалось, що мені одягали, але я так і не зрозуміла, що це», - каже дівчинка.

Упродовж дня будь-хто може прийти до міської ради. На відвідувачів також чекає виставка дідухів, виступи артистів та показ фільмів про Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі