Влада

Сергій Сухомлин пообіцяв житомирським медпрацівникам, що до кінця тижня вони отримають заборговану зарплатню

17 December 2015, 13:50

Близько сотні медичних працівників Житомира прийшли 17-го грудня пікетувати міську раду. Вигукуючи гасла «Зарплату», «Віддайте зароблене», вони вимагали виплатити заробітною платню за листопад і грудень.

«200 гривень я отримала аванс за листопад. Це було вже 3 тижні тому. 200 гривень. Можна прожити 3 тижні на 200 гривень? Люди налаштовані дуже рішуче, бо дійсно нема за що жити. У нас такі зараз ціни. Колись у 90-ті роки люди не платили за квартири і потім ці борги списались. Зараз такого не буде. Зараз прийде Ахметов і повимокає нам все. Ця 1300-1500 зарплат нам потрібна. Ми не можемо без неї жити», - каже медсестра Вікторія Артеменко.

Серед мітингувальників переважно молодший медперсонал. Багато хто після нічного чергування. Кажуть, лікарі не прийшли, бо зайняті прийомом пацієнтів.

За відповіддю мітингувальники прийшли у кабінет до міського голови. Він пояснив, що два тижні тому мав розмову з представниками профспілок і просив їх разом поїхати в Київ і вимагати гроші в у міністерства, яке заборгувало зарплату, втім, тоді медики проігнорували пропозицію.

«Заробітна плата - це делеговані повноваження держави. У нас по медицині і по освіті 52 мільйони вони нам винні. Весь минулий тиждень я провів у Києві. В Кабміні, міністерствах, вибиваючи ці гроші. По медицині перед нами заборгованість 32 мільйони грн. і вони нам зараз пропонують зняти ці гроші з наших міських програм і закрити це за рахунок міста», - пояснив Сергій Сухомлин.

Після цих слів у кабінеті піднявся гул: «Давайте, правильно», - загомоніли люди.

«Ви за? Тоді наступного року ви не приходите до мене щодо ремонту дахів і ремонту доріг, освітлення. Минулого тижня я тричі був в Києві у різних міністерствах і по вчителях, і по медицині. Вчора на Кабінет Міністрів була винесена сума 9 млн. 960 тис. У мене є підтверджуючі документи. Завтра у нас назначена позачергова сесія, на якій буде прийматися рішення змін до бюджету по виплаті заробітної плати. Вам за листопад зарплата буде виплачена в повному обсязі», - сказав міський голова.

Мітингувальники погодились почекати, але обіцяють, якщо грошей не отримають, то перекриватимуть дорогу.

Як повідомлявЖитомир.info, Житомирські медики зібрались на мітинг біля міської ради, вимагають повернути зароблене.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі