Влада

Обласна рада забирає у газети «Житомирщина» своє майно площею 1800 кв. м, яке здається в суборенду

24 December 2015, 12:04

Обласна рада виходить із співзасновників і забирає у редакції газети «Житомирщини» майно на Київському шосе, яке здається в суборенду.

Таке рішення було прийняте на сесії облради 24 грудня. За проголосував 61 депутат із 62 присутніх на засіданні (всього в облраді 64 депутати).

«Там є три засновник – це обласна рада, обласна адміністрація і трудовий колектив, не знаю точно кількість працівників. Є приміщення за мостом, 1800 кв. м, яке редакція не використовує і здає в суборенду. Сьогодні газета «Житомирщина» знімає за 1 гривню наше приміщення. Вчора був приписаний закон про роздержавлення, і ми повинні подарувати (приміщення), заплатити всі борги», - пояснила голова облради Анжеліка Лабунська.

Депутат Олена Галагуза повідомила, що є свіжа інформація – президент наклав «вето» на закон про роздержавлення ЗМІ. Потім слово надали редактору газети.

«Ми вважаємо, що це рішення не на часі. Держава робить перші практичні кроки по формуванню медіа простору за європейськими стандартами, і цей закон передбачає чітку систему виходу із співзасновників і реформування видань. Дане рішення ми вважаємо передчасним, тому що цей закон ще не вступив в силу», - сказав в. о. редактора «Житомирщини» Григорій Павлов.

«Які підрозділи розташовані на Київському шосе, 11 і скільки людей там працює?» – запитала голова облради Анжеліка Лабунська.

«Там розташовані гаражі, а саме приміщення здається в оренду. Свого часу це приміщення було передане редакції, оскільки співзасновники вже багато років редакцію не підтримують. Через те, щоб нормально випускати газету, це приміщення використовується», - пояснив Павлов.

Детальніше дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, обласна рада виходить зі складу співзасновників газети «Житомирщина» і хоче повернути своє майно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі