Влада

Командувач ВДВ та депутат Житомирської облради Михайло Забродський поділився враженнями від своєї першої сесії

24 December 2015, 18:59

Командувач Високомобільних десантних військ Михайло Забродський вперше у сесійній залі Житомирської обласної ради в якості депутата. Першу сесію генерал-майор Збройних Сил пропустив через відрядження, ділиться враженнями від другої.

«Загалом абсолютно позитивні, не зважаючи на те, що достатньо різноманітний фракційний склад обласної ради, тим не менш я зрозумів, що зібралися люди, які готові працювати, які хочуть працювати і які можуть працювати», - каже Михайло Забродський.

Михайло Забродський каже: в першу чергу цікавлять питання, що стосуються його професійної діяльності.

«В першу чергу, звісно, цікавлять питання і весь блок питань, що стосується діяльності Збройних сил України, інших збройних формувань. Тобто, все, що прямо чи посередньо стосується питань існування та діяльності силового блоку»,- розповідає Михайло Забродський.

Військову діяльність командувачу ВДВ доводиться поєднувати з депутатською, з цим поєднані певні труднощі - каже Михайло Забродський.

«Я тут не повний день. Робочий день у нас продовжується довго, але певну частину часу я виконував обов’язки в складі обласної ради. В законі прописана норма, яка не враховує всі реалії сьогоднішнього дня. Тобто, свого часу коли положення про походження військової служби, коли вносилася ця норма. не було такого масового представництва військовослужбовців в органах місцевої влади і деякі механізми, питання, які стосується певних категорії військовослужбовців - контрактників, коли військова частина знаходиться у одному населеному пункті, а він обраний у органи місцевої влади в іншій області. Ці питання викликають деякі процедурні труднощі. Але я думаю, знову ж, що це питання актуальне для всіх Збройних сил, я думаю, що це питання буде врегульовано на законодавчому рівні», - каже Михайло Забродський.

Михайло Забродський каже: сумлінно виконуватиме свої депутатські обов’язки і в міру сил та можливостей поєднуватиме їх з військовими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі