Події

У Житомирській області троє чоловіків можуть сісти за ґрати на 12 років за розповсюдження наркотиків

26 December 2015, 09:25

22 грудня слідчими слідчого управління обласного ГУНП до суду скеровані матеріали кримінального провадження відносно організованої злочинної групи у складі трьох жителів м. Новограда-Волинського, які займалися розповсюдженням ацетильованого опію на території району.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«На Звягельщині оперативники відділу з обслуговування Житомирської області III територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України викрили групу місцевих жителів, які налагодили наркобізнес на терені району. Організатором злочинної діяльності став 29-річний житель м. Новограда-Волинського, який заручився спільництвом двох наркозалежних звягельчан віком 28-ми та 26-ти років. Слід зазначити, вказана група осіб уже потрапляла у поле зору правоохоронців минулого року за торгівлю наркотиками. Після затримання наркоторговців суд обрав їм міру запобіжного заходу, не пов’язану з триманням під вартою. Кримінальне провадження нині знаходиться на розгляді у суді. Втім, перебуваючи під час досудового слідства на свободі, упевнені у власній безкарності підсудні не припинили вчиняти наркозлочини», – йдеться в повідомленні.

Нове кримінальне провадження за ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України було відкрито правоохоронцями у липні поточного року.

Слідством встановлено, що 29-річний організатор злочинної групи налагодив чітке надходження наркотичних засобів і сировини для їх виготовлення. Заручившись підтримкою двох своїх спільників, він доручив їм підшукувати потенційних клієнтів для реалізації наркотовару. Окрім того, виконавці й самі виготовляли опій у спеціально відведеному для цього гаражі. Усі виручені від реалізації наркотику кошти вони передавали старшому з них. За «роботу» безпосередні наркоторговці отримували дози наркотику для власного вжитку та меншу частину грошей.

Одразу після документування правоохоронцями фактів збуту наркотиків учасників злочинної групи було затримано. Під час санкціонованих обшуків, проведених за місцями їх проживання, а також у гаражі, де виготовлявся наркотовар, було вилучено ацетильований та екстракційний опій, марихуану, а також понад 260 різнокаліберних набоїв. 

Відтак восени усім трьом затриманим оголошено про підозру: виконавцям – за ч.3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ, організатору – окрім зазначеної статті, ще й за ч.2 ст.317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Суд підтримав ініціативу поліцейських щодо взяття підозрюваних під варту й визначив  можливість унесення грошової застави.

Нині матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом направлено на розгляд суду.

За чинним законодавством, учасникам організованої злочинної групи може загрожувати від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі