Місто

Атошники відповіли житомирській журналістці, яка звинуватила бійців у намаганні «відхопити» землі з бурштином

29 December 2015, 17:29

На зустрічі з в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області Віталієм Ясаном 29 грудня атошники не піднімали питання про виділення земель в північних районах області.

Про це в коментарі Житомир.info повідомив заступник голови громадської організації «Атошник» Сергій Артьомов.

«Хочу відповісти на розміщений у соціальній мережі допис житомирської журналістки Олени Галагузи стосовно того, що наші хлопці вимагають так звані бурштинові землі в Олевському та Овруцькому районах. Сьогодні під час нашої зустрічі з Віталієм Костянтиновичем питання північних земель і бурштину не стояло. Атошники, особливо ГО «Атошник», взагалі на ці землі не претендують, ніяких заяв не пишуть», - сказав він.

На своїй сторінці у Facebook 28 грудня Олена Галагуза написала: «Є інформація, що зацікавлені житомирські атошники чомусь вимагають терміново у Держгеокадастрі по 2 га землі чомусь в Олевсьому та Овруцькому районах. За дивним збігом обставин їхнього куратора бачили в товаристві одного житомирського нардепа-борця з корупцією та іншими неподобствами».

«Ми з хлопцями після цієї зустрічі зібралися і хочемо їй офіційно заявити, що ми її не хочемо бачити ні на яких своїх офіційних зустрічах і зборах. Це вже не вперше - то ми квартири якісь продаємо, то землю, то маємо діло до бурштину. Якщо хлопцям, які живуть у цих районах, потрібна буде земля, ми будемо піднімати це питання. Але питання, що хтось із ГО «Атошник» хоче отримати там землю, не піднімалося ні сьогодні, ні раніше», - прокоментував Сергій Артьомов.

Він також повідомив, що на зустрічі активісти мали намір познайомитися з Віталієм Ясаном та дізнатися, які у нього плани стосовно співпраці з атошниками.

«Зрозуміло, що всі хочуть, щоб сім'ї поранених і загиблих хлопців отримали землю. Питання було в тому, де отримувати землю: щоб земля була хороша, без сміття й болота. Питання про це дуже гостро стоїть, бо біля смітника хлопцям давали, хлопці відмовлялися і обурювалися», - розповів Артьомов.

З його слів, в. о. начальника вже після зимових свят погодився виїжджати з членами організації у міста та райони області з тим, щоб подивитися, чи підходить вона під роздачу учасникам АТО.

«Питання стояло про те, що у людей вже немає довіри, тому що за рік це вже третій начальник. Ми з колегами дійшли спільної думки, що поки (Ясан) за законом тимчасово виконує обов’язки протягом двох місяців, і якщо буде все нормально та буде нормальна співпраця, ми будемо його далі підтримувати. В іншому випадку з наступним керівником будемо набагато суворіші. Проблем із землею у нас немає, у нас є проблема в людях. Якби цю землю почали видавати ще рік тому, коли цей рух тільки починався, у нас область була б на першому місці. В. о. начальника пообіцяв радикально вирішувати проблеми з підлеглими, якщо хтось із них не буде пропускати якісь документи або починати ганяти людей по колу», - розповів Сергій Артьомов.

Як повідомляв Житомир.info, новопризначений керівник Держгеокадастру у Житомирській області пообіцяв житомирським активістам зустрітися за два дні до Нового року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі