Місто

Влада Житомира хоче, щоб пацієнти медзакладів не платили за шприци, серветки та рукавички

30 December 2015, 12:13

У бюджеті Житомира на 2016 рік передбачено 8,6 млн грн на забезпечення господарського утримання лікарень і поліклінік.

Про це інформує прес-служба Житомирської міської ради.

У 2014-му році житомиряни сплатили близько 7 мільйонів гривень благодійних внесків у 6 медичних закладах, які підпорядковуються місту, - йдеться у повідомленні. Такою ж буде й орієнтовна сума благодійних внесків, сплачених у 2015 році. З 2016 року предмети одноразового використання (витратні матеріали) - рукавички, шприци, крапельниці, одноразові серветки, миючі та дезінфікуючі засоби, медичні заклади повинні будуть купувати за бюджетні кошти, а не за благодійні внески пацієнтів.

Заступник Житомирського міського голови з гуманітарних питань Матвій Хренов розповів Житомир.info, що фінансування стосуватиметься шести комунальних установ міста: «Центральна міська лікарня №1», «Центральна міська лікарня №2», «Центральна дитяча міська лікарня», «Житомирська міська стоматологічна поліклініка №1», «Житомирська міська стоматологічна поліклініка №2» та «Житомирська міська дитяча стоматологічна поліклініка».

«Варто зазначити, що поки мова йде не про повне скасування благодійних внесків, а про їх мінімізацію. Іще не можна однозначно сказати, що з 1 січня відміняються будь-які внески на витратні матеріали. На рахунки медичних установ міста вже пішли перші кошти з бюджету розвитку, але ще слід подивитися, на що їх вистачить. Гадаю, про перші результати цієї практики можна буде говорити не раніше, ніж через місяць», - сказав Матвій Хренов.

Прес-служба мерії наголошує: прийняте рішення не стосується придбання лікарських засобів. 

У розпорядженні Житомир.info є копії списків медикаментів та витратних матеріалів, які на початку грудня 2015 року видали родичам пацієнтів Житомирської обласної клінічної лікарні для придбання. У списку, крім дорогих медикаментів, є перчатки, рідке мило та паперові рушники:

Як повідомляв Житомир.info, в бюджеті Житомира на 2016 рік передбачили 1,6 млн грн для закупівлі миючих та гігієнічних засобів для міських дитсадків.

За УЗД в Житомирській обласній дитячій лікарні восени 2015 року з батьків брали 40 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі