Місто

Поки вибухотехніки перевіряли Житомирську кондитерську фабрику, працівники чекали на вулиці, сподіваючись вийти на роботу

5 January 2016, 15:45

Після нічного штурму Житомирської кондитерської фабрики, вранці підприємство оточили правоохоронці. Близько 9 ранку працівники поліції перекрили ворота та прохідну: частина працівників фабрики залишилася заблокованою зсередини, інші не могли потрапити на роботу. 

«Ми тут стоїмо з пів на восьму, не можемо потрапити на роботу. Бачте що робиться: не пускають нас на робочі місця. Частина працівників вже там, за воротами. Вони встигли туди пройти, ми не встигли, нас туди просто не пускають, ми стоїмо мерзнемо. Міліція не пускає, нас на робочі місця. Сказали, що там щось вирішують, а хто там з ким вирішує нам не сказали», - каже працівник кондитерської фабрики Світлана Кононенко.

«Пішли на ніч додому, а вночі тут лишився погром, знову прибігла ціла банда, яка тут знову все погромила. Потім вночі приїхала міліція, їх повиводили і тепер їх не пускають. Вночі виходив працівник нашої лабораторії, який був на нічному чергуванні. Сказав, що лабораторії в нас більше немає, технологічного відділу теж немає. Знищено все. Побито все, потрощено. Хотіли прийти на роботу, а нас чомусь не пускають. Чому не пускають - не знаємо. Працівники просто на території стоять, яка може бути робота, працівники стоять і охороняють свою роботу від знищення, тому що ті погроми, які тут були вчора, – міліція стояла і не вмішувалася, потім вже, щоправда, приїхало керівництво, вони вже викликали підкріплення, повиводили вже цих бандюків, нас не пускають»,- додає Валентина Костюченко.

Через деякий час з’явилася інформація, що кондитерську фабрику заміновано, поліція розширила кордон і відігнала людей подалі від будівлі, працівників фабрики невеликими групами почали евакуювати. У поліції інформацію про можливе замінування підтвердили, на території кондитерської фабрики працюють вибухотехніки.

«Близько 9-ї години надійшло повідомлення про замінування приміщення Житомирської кондитерської фабрики. На місце події виїхали також спеціальні групи експертів-вибухотехніків, які обстежили приміщення, територію, це обстеження триває ще й зараз. До нього залучені кінологи з відповідно навченими службовими собаками, евакуйовано людей і на даний час надійшла інформація, що управління поліції охорони спільно з обома учасниками конфлікту опломбовують всі приміщення, цехи, інші виробничі приміщення підприємства і на певний час цей конфлікт заморожується», - розповіла речник ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Поки працівники підприємства чекають на вулиці, сторони конфлікту на фабриці шукають домовленості.

«Там розбираються. Розберуться - скажуть нам. Там директори між собою вирішують. Я ж не директор фабрики. Я ж просто працівник», - розповідає працівник кондитерської фабрики Наталія Давиденко.

«Переговори Рогаль з Бойко. Сказали, що через 15 хвилин буде рішення. що вони вирішать ми не знаємо, нам не дають працювати. Хоча Рогаль 31 числа обіцяв, що 4 січня фабрика запрацює і люди будуть працювати», - додає інша працівниця фабрики.

Територія кондитерської фабрики оточена працівниками поліції та нацгвардійцями, вулиці перекриті. Поки вибухотехніки перевіряють підприємство, працівники чекають на вулиці і сподіваються все ж таки вийти на роботу.

Як повідомляв Житомир.info,у Житомирі поліцейські оточили будівлю кондитерської фабрики, приїхали вибухотехніки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі