Місто

Для житомирських безпритульних влаштували Різдвяний обід та пригостили солодощами

11 January 2016, 16:55

Півтори сотні нужденних з усього Житомира зібралися у кінотеатрі «Жовтень», щоб разом відсвяткувати Різдво. На думку організаторів, такий захід має нагадати їм родинний затишок та повернути до сімейних цінностей.

«Звісно, хотілося б, щоб людям, які захочуть, надати можливість повернутися до сім’ї. Повернутися до соціального життя. Ми знаємо, що не завжди це легко, але в будь-якому випадку окрім цих заходів в нас ще є подальший шлях. Звісно ж, це шлях у майбутнє. Це ресоціалізація цих людей», - каже пастор церкви “Перемога” Віталій Осіпчук.

«Це піднімає їх самоповагу. Ось що головне. Людина має сама себе поважати. І через такий захід ми хочемо, щоб вони почали поважати себе як люди, в першу чергу», - додає керівник ГО «Милосердя» Владислав Паламарчук.

Невеликий хол кінотеатру вщент забитий безхатченками. Столиків на всіх не вистачає, зате їжі приготували вдосталь.

«Вони готують сьогодні на сто чоловік плов. Зі справжнім м’ясом, зі справжнім рисом. Сьогодні в нас буде салат «Олів’є» і солодощі. Солодощі нам надав фонд “Сім’я” та Церква заповіту Ісуса Христа. В кінці до чаю будемо давати їм солодощі. І те, що буде залишатися, будемо їм роздавати», - розповідає помічник пастора церкви «Перемога» Юрій Ашихін.

«Є навіть добавка, навіть по дві порції є. Все це, можна сказати приготували за два дні. Сьогодні приготували плов, чай зранку приготували, «Олів’є» сьогодні, все зранку ми нарізали, а продукти вчора закуповували. Кажуть, що дуже смачний плов, «Олів’є» і дуже смачні огірки», - каже волонтер Марія Климчук.

Безхатченки спільно виконали молитву і взялися за обід, кажуть: смакує дійсно по-домашньому.

«Дуже добре, дуже смачно, навіть чай смачний, що значить, що люди робили від серця. Якщо воно робиться від серця, то його і їсти добре. Все прекрасно. Спокійно, тихо. Сіли, поїли, помолилися», - ділиться враженнями Сергій.

«Все добре, нормально. Люди добре ставляться, погодували, бажають нам щастя, здоров’я, всього найкращого, щоб приходили до Господа Бога, щоб все було добре», - додає Олександр.

Наприкінці святкування безхатченкам дали з собою теплі речі та солодощі. Волонтери закликають житомирян долучатися до організації майбутніх заходів, найближчим часом планують провести для безпритульних свято Восьмого березня та разом відзначити Великдень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі