Події

Два жителя Житомирської області незаконно переправляли мігрантів через Білорусь у Скандинавію

12 January 2016, 15:18

Злочинне угруповання, яке організувало міжнародний транзитний канал переправлення незаконних мігрантів через Україну-Білорусь-Прибалтику-Скандинавію, викрили нещодавно житомирські прикордонники.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

«В ході проведення оперативних заходів, сьогодні вночі, 12 січня, прикордонниками Житомирського загону затримано 2 учасників злочинного угруповання та 3 вихідців зі Шрі-Ланки, які рухалися автомобілем у бік українсько-білоруського кордону. У двох із шріланкійців були паспортні документи, а у третього - лише посвідка на тимчасове проживання в Україні. Двоє жителів Новоград-Волинського району Житомирської області, на відміну від пасажирів, при собі не мали жодних документів, які посвідчують особу. Також не мали документів і на транспортний засіб, яким керували», – йдеться у повідомленні.

У ході проведення попередніх оперативних заходів прикордонниками встановлено, що дане злочинне угруповання організувало канал незаконного переправлення мігрантів через Білорусь у прибалтійські країни, а звідти - в Скандинавію. Доправити ж чергових «мандрівників» вони намагалися згідно з визначеним заздалегідь протиправним маршрутом.

За матеріалами затримання розпочато кримінальне провадження. Співробітниками Держприкордонслужби спільно з ВБЗПТЛ та Олевським ВП ГУНП в Житомирській області проводяться слідчі (розшукові) дії щодо викриття та затримання всього складу злочинного угруповання.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області СБУшники накрили канал, через який переправляли нелегальних мігрантів.

Фото прес-служби ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі