Події

У Житомирській області службові особи підприємства нерудних копалин привласнили держмайна на 800 тис. грн

13 January 2016, 13:00

У Житомирській області службові особи підприємства нерудних копалин за 5 років привласнили держмайна на суму понад 800 тисяч гривень.

Про це Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Продовж 2010-2015 років службові особи державного підприємства Міністерства оборони України “Дружбівський кар’єр нерудних копалин “Кварц”, шляхом зловживанням службовим становищем, здійснили незаконне відчуження без погодження з органом управління майном Міністерства оборони державного майна, на загальну вартість понад 800 тис. грн. За вищезазначеним фактом військовою прокуратурою Житомирського гарнізону спільно з Службою безпеки України в Житомирській області розпочате кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Проведення досудового розслідування доручено головному управлінню національної поліції в Житомирській області», – розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

У військовій прокуратурі Центрального регіону України також повідомили про виявлення розтрати майна службовими особами на одному з державних підприємств Міністерства оборони України. Загальна вартість майна складає понад 4,5 млн грн.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

«При проведенні позапланової інвентаризації контролюючими органами встановлено, що відсутнє майно, яке було на обліку за державним підприємством, яке розташоване в Житомирській області. Як виявилося, частина майна реалізована протягом 2010-2015 років згідно договорів купівлі-продажу, а частина майна вивозилась нібито для ремонту, але в подальшому до державного підприємства не поверталась», – йдеться у повідомленні.

За вказаними фактами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в їдальні коледжу виявили склад сухпайків Міністерства оборони України, які розбирали та продавали.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі