Події

У Житомирі на хабарі затримали заступника голови Коростишівської РДА, очевидець розповів подробиці

14 January 2016, 16:38

14 січня працівники Управління захисту економіки у Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України спільно з працівниками СБУ та прокуратури області затримали чиновника під час одержання ним неправомірної грошової винагороди від підприємця за позитивне вирішення питання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«1 тисячу доларів США через 41–річного посередника вимагав і отримав заступник голови однієї з районних державних адміністрацій Житомирщини. За таку суму 36-річний посадовець пообіцяв представнику місцевого ТОВ посприяти у позитивному вирішенні питання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки із сільськогосподарського використання на комерційне. Передача неправомірної грошової вигоди відбулася в автомобілі в Житомирі. Цей момент був відповідно задокументований працівниками поліції, а заступник голови райдержадміністрації та посередник затримані. Під час огляду вилучено предмет хабара», – розповіли у поліції.

Нині триває досудове розслідування за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють інші факти протиправної діяльності чиновника.

Як стало відомо Житомир.info, затриманий – заступник голови Коростишівської РДА. Житомирянин, який був свідком затримання, розповів подробиці.

«Ми втрьох спілкувалися в кафе, яке знаходиться у приміщенні бібліотеки ім. Ольжича. Є безліч свідків. Хочу запевнити, що ні в кого з нас немає автомобіля. Налетіли хлопці, нас затримали, але через деякий час мене відпустили», – сказав житомирянин.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня у Житомирській області на отриманні хабара затримали голів райдержадміністрації та райради.

Фото прес-служби ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі