Влада

Жителів Житомирської області попереджають про сильні снігопади та буревії, в ОДА працює оперативний штаб

17 January 2016, 14:37

За прогнозами Укргідрометцентру, 17-18 січня 2016 року внаслідок переміщення в Україну активного циклону з Півдня очікуються сильні снігопади, хуртовини, пориви вітру 17-22 м/с, місцями до 25 м/с.

17 січня у північних областях України (Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська) спостерігатиметься сильний сніг, хуртовини, у центральних областях (Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська, Черкаська) сильний мокрий сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь; в Україні, крім західних областей, пориви вітру 15-20 м/с.

У Житомирі в цілодобовому режимі чергує оперативний штаб щодо ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, - інформує прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації. Моніторинг ситуації по області здійснюється кожні 4 години.

За інформацією прес-служби, 16 січня на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у Києві житомирський губернатор Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко та представники усіх служб області звітували про готовність аварійних бригад до ліквідації можливих аварій на об’єктах електроенергетики, готовність до роботи снігоприбиральної техніки, про стан розгортання пунктів обігріву, забезпечення теплопостачання населених пунктів в умовах понижених температур та стабільної роботи медичних закладів.

З метою попередження надзвичайних ситуацій в області працюють «гарячі лінії» оперативного штабу: (0412) 37-33-49, 37-95-44, 093-376-47-84. За умови погіршення погоди людям рекомендують обмежити своє перебування на вулиці, водіям необхідно рухатися з мінімальною швидкістю та зважати на можливі падіння на автошляхи дерев та гілок.

Якщо негода застане вас в дорозі, можна зателефонувати на «гарячу лінію» Житомирського облавтодору: (0412) 25-15-84.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області рятувальники визволяли із заметів пасажирський автобус та «швидку» допомогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі