ДОПОМОГА

Бійцю 95-ї бригади з Житомирської області Віталію Філончуку потрібні кошти на операцію, аби зберегти зір

20 January 2016, 15:51

Бійцю 95-ї ОАЕМБр з Житомирської області потрібна термінова операція, щоб зберегти зір.

Про це на свої сторінці у Facebook написала Аліна Дембіцька.

«Віталій Філончук був призваний на військову службу за мобілізацією (перша хвиля) до в/ч А 0281 (95-ї ОАЕМБр). З 7 травня по 8 грудня 2014 року він безпосередньо брав участь в районах проведення антитерористичної операції в Слов’янську та ін. містах. Усе б здавалося нічого, якби в грудні 2015 року з ним не стався нещасний випадок. Аби якось забезпечити себе та онкохвору маму пішов на підробітки, де й отримав травму. Працював на пилорамі, де під час роботи в ліве око потрапила тирса. Внаслідок цього виникло запалення. Через п’ять днів звернувся в лікарню у Новоград-Волинському, а з 25 грудня 2015 року по 19 січня 2016 року лікувався в Житомирській обласній клінічній лікарні імені О. Ф. Гербачевського, де йому зробили дві операції», – пише Аліна Дембіцька.

Зараз боєць крапає в пошкоджене око спеціальні дороговартісні краплі.

«Думав, що запалення минеться. Тому звернувся до лікарів не одразу, а через п’ять днів. Зараз розумію, що самостійно, без допомоги волонтерів і небайдужих людей операцію зробити, на жаль, мені не під силу. Тому буду щиро вдячний кожному, хто відгукнеться і допоможе врятувати зір. Я п’ять років доглядав сліпого родича, коли був молодшим. Тому знаю, що означає бути сліпим», – розповів Віталій Філончук.

Оскільки травма бійця не пов’язана з бойовими діями, то лікуватися змушений за свій кошт. Посвідчення учасника АТО має отримати у лютому цього року.

У Віталія Філончука є місяць (до 19 лютого 2016 року), щоб зробити операцію з пересадки донорської рогівки. Якщо терміново не прооперувати ліве око, то чоловік може втратити зір.

На пересадку донорської рогівки, яку готують в Дніпропетровську, необхідно 19 тис. грн. Крім цього, необхідні кошти на проживання, проїзд тощо в Одесі, де проведуть операцію. Тож загалом подальше лікування бійцю обійдеться в понад 30 тис. грн. Сума, на перший погляд, не така вже і велика сума, але треба прямо зараз.

Віталій з простої сім’ї з Ємільчино. Мешкає разом із онкохворою мамою. Не працює. У зв’язку з травмою йому не можна переохолоджуватися і протипоказана важка праця.

Не будьмо байдужими! Ми не раз доводили, що разом можемо набагато більше, ніж кожен окремо. 10, 20, 50, 100 грн, будь-яка допомога зараз дуже важлива! Допоможемо Віталію бачити двома здоровими очима!

Для всіх, хто може і хоче допомогти Віталію боротися за зір, прохання переказувати кошти на картку ПриватБанк № 5168 7420 2436 3123, одержувач – Філончук Віталій Сергійович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі