Місто

На Житомир суне лютий холод: синоптики прогнозують до -30 градусів

20 January 2016, 17:00

До кінця січня в більшості областей України очікуються аномальні морози, в центральних областях очікується до 30 градусів морозу.

Про це в середу на брифінгу щодо ліквідації наслідків негоди на території України заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, - повідомляє Укрінформ.

«Прогноз мінімальної температури на 24 січня, коли на північному сході України вже ми бачимо температуру нижче 20 градусів, це реально 20-25 градусів морозу. В інших регіонах від 11 до 20 градусів, дещо тепліше - в західних», - сказав він.

За словами Кульбіди, зона з дуже низькими температурами продовжує рухатись на південний захід України. І таким чином уже на 28 січня вона охопить більшу частину України за винятком західних областей.

«Температура знизиться вже 28, 29, 30 і 31 січня у більшості регіонів до 20-25 градусів морозу. На північному сході і в деяких центральних областях, наприклад, у Полтавській і Дніпропетровській областях, ми очікуємо зниження до 25 і можливо навіть до 30 градусів морозу. Найтепліше в цей період буде на заході. Тобто дуже тривалий період дуже холодної аномалії, холодної погоди», - підкреслив він.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі комунальники чистили вулиці від снігу, що нападав за одну ніч 16 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі