Події

У Житомирській області засуджено військовозобов’язаного, який відмовився отримувати повістку

22 January 2016, 11:18

За підтримання Новоград-Волинською місцевою прокуратурою державного обвинувачення у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 336 (ухилення від призову за мобілізацією) Кримінального кодексу України, судом призначено покарання.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що 27-річний житель Романівського району, військовозобов’язаний, перебуваючи на військовому обліку, без поважних причин відмовився від отримання повістки, за якою мав прибути до об’єднаного районного військового комісаріату, про що власноручно написав заяву. Такі дії кваліфіковано як ухилення від призову за мобілізацією, оскільки, відповідно до ст.23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", він не мав права на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією», – йдеться у повідомленні.

За скоєне кримінальне правопорушення судом призначено покарання у виді 2-х років позбавлення волі зі звільненням від реального відбування з іспитовим строком 1 рік.

Також, засудженого зобов’язано не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції та повідомляти про зміну свого місця проживання чи роботи.

Як повідомляв Житомир.info, рівно рік тому жителя Новоград-Волинського району вироком районного суду визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 336 (ухилення від призову за мобілізацією) Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі