Місто

Учасник АТО з Житомирської області судиться з банком за 230 тис. грн, вкрадені з його рахунку

27 January 2016, 19:13

 Десятки людей 27 січня зібралися біля Апеляційного суду Житомирської області, щоб підтримати бійця 95-ї бригади Сергія Бабського, який судиться з банком. Рік тому шахраї вкрали з його рахунку гроші, зібрані на лікування. Важкі опіки десантник отримав у червні 2014 року під час служби у зоні АТО

«БТР наш із засідки з гранатомета підстрелили, якраз влучили там, де водій і я сиділи. У переднє відділення. Загорілися», - каже Сергій Бабський.

Кошти зникли, коли боєць разом з дружиною перебував на реабілітації у США

«Була дуже ситуація тяжка. В нього було 40 % опіків. При чому, опіки третього, четвертого ступеня, такі глибокі опіки, шкіра сама не відновлювалася, потрібні були численні пересадки шкіри. Розумієте, у мене не було часу взагалі думати про якісь можливі махінації з картками. Я сподівалася, що гроші були захищені, а виявилось, що це зовсім не так. Було викрадено біля 230 тисяч. Кошти зникали сумами конкретними по 15 500, «ПриватБанк» нічого не зробив для того, щоб заблокувати цей процес», - каже дружина бійця Оксана Бабська.

«Неодноразово намагалися провести кілька транзакцій і тільки на четверну транзакцію списались кошти. Це вже повинно було поставити під сумнів ці транзакції зі сторони служби безпеки банку. Чи не здійснюються якісь шахрайські дії. Тому в даному випадку ця норма не була пропрацьована», - говорить адвокат бійця Катерина Власюк.

Родина бійця звернулася до правоохоронців і в суд. У грудні Коростенський міськрайонний суд ухвалив рішення і зобов‘язав банк відшкодувати бійцеві усі вкрадені кошти, понад 65 тисяч гривень пені та 20 тисяч гривень моральної шкоди. Банк подав апеляцію. На судове засідання у Житомир з‘їхались активісти та бойові побратими десантника.

«Наша міська громада збирала кошти, які на жаль просто зникли. Зникли з банківського рахунку. Сьогодні Сергію потрібна реабілітація і довготривале лікування і ці кошти йому в першу чергу були б на лікування. Ми відстоюємо права нашого земляка, нашого героя», - говорить громадська активістка з міста Коростень Світлана Загоруйко

Десантник вірить, якщо йому вдасться виграти справу проти банку, то іншим ошуканим бійцям буде значно легше повернути свої гроші.

«Люди без совісті були завжди. Хтось здає гроші на допомогу, щоб допомогти. Це, на жаль, не поодинокий випадок. Наприклад, навесні, коли я був у шпиталі, то тільки в одному відділенні було чотири чоловіки, чотири хлопці, яким люди так само допомагали, і в яких так само у ПриватБанку вкрали гроші. По такій самій схемі. Хотілося б створити прецедент, бо дійсно не дуже часто у нас в країні вдається простим людям виграти у серйозних банків, чи установ, чи у держави», - каже Сергій Бабський.

Судове засідання починається, але невдовзі суд оголосив перерву до 10 лютого. Представники банку наразі ситуацію не коментують. У прес-службі банку повідомили, що готують офіційний коментар щодо ситуації, який обіцяють надати найближчим часом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі