Влада

Леонченко може отримати поповнення: в гуманітарну комісію Житомирської міськради хочуть увійти ще двоє депутатів

28 January 2016, 15:20

Комісія із соціально-гуманітарних питань, яку очолює депутат від Опозиційного блоку Наталія Леонченко, може отримати ще двох депутатів.

Проект рішення сесії про внесення змін до складу постійних комісій Житомирської міської ради 27 січня опублікований на сайті міськради.

«Розглянувши заяви депутатів Житомирської міської ради сьомого скликання Сахневича А.О., Ярмоленко І.В. та відповідно до пункту 2 статті 26 та статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила вивести зі складу постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства та протидії корупції депутата Ярмоленко Ірину Василівну. Обрати до складу постійної комісії із соціально-гуманітарних питань: депутата Сахневича Анатолія Олександровича; депутата Ярмоленко Ірину Василівну», - йдеться у проекті рішення.

Якщо депутати підтримають цей проект, то в комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства та протидії корупції залишиться лише два депутати – голова комісії Сергій Онищук і секретар Ольга Блажкевич.

«Це ненормально, коли майже третина депутатів сидить в бюджетній комісії, маже третина – в земельній комісії, а інше їм не цікаво. Два депутати в комісії – це ненормально, але ніяких обмежень щодо кількості законом не встановлено. І якщо людина не хоче працювати в цій комісії, то її не змусиш. У нас зараз взагалі створені якісь незрозумілі комісії. Треба було затверджувати нові положення про комісії, приймати Регламент, а потім вже їх формувати, або керуватися старими, діючими до цього часу положення. Тому і виник цей колапс», - вважає голова регламентної комісії Сергій Онищук.

Склад депутатських комісій станом на 28 січня 2016 року

Нагадаємо, у міській раді попереднього скликання було 60 депутатів, зараз їх 42. На сесії 14 грудня утворили п’ять депутатських комісій замість шести, які були в раді попереднього скликання.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 14 грудня Ярмоленко відмовилася очолювати регламентну комісію міської ради через те, що у назву додали слова про антикорупційну діяльність, після чого керівник обласного осередку РПЛ Ілля Смичок написав, що вона зрадила виборців. Ірина Ярмоленко 15 грудня в програми «Тема дня» говорила, що можливо відмовиться від членства в депутатській комісії, яку очолює Сергій Онищук.

Анатолій Сахневич став депутатом міської ради замість Дмитра Ткачука, який відмовився від депутатського мандату після призначення заступником мера.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі