Місто

Житомирський водоканал відреагував на звинувачення щодо використання шкідливого коагулянта

28 January 2016, 17:13

Житомирський водоканал відреагував на публікацію щодо використання для очищення води коагулянта КЖА, від якого відмовилися всі міста України.

Лист за підписом адміністрації КП «Житомирводоканал» надійшов на адресу редакції.

«Повідомляємо, що коагулянт КЖА має позитивні висновки Міністерства охорони здоров'я України, Державної санітарно-епідеміологічної служби та її міськрайонного відділення (Ксерокопії цих документів додаємо). Інформуємо також, що цей коагулянт успішно використовується  на інших водоканалах України і не містить шкідливих речовин, про які пише автор («Коагулянт КЖА – це по суті металобрухт», - цитата). Оскільки такими заявами завдається моральна і ділова шкода репутації виробника коагулянту — дніпропетровському підприємству «Науково-виробнича фірма SVK», його керівництво вважає за необхідне зробити свою заяву безпосередньо в Житомирі, на прес-конференції, про час проведення якої буде повідомлено додатково», - зазначається у листі.

У доданій ксерокопії висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи не згадується коагулянт КЖА, про який розповідали Житомир.info працівники водоканалу.

Нижче – повний текст листа та додані до нього документи

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі