Місто

У Житомирі зимові канікули продовжили на тиждень

28 January 2016, 17:46

Комісія у складі представників влади, фахівців санепідслужби та освіти 28 січня одноголосно підтримала рекомендацію головного державного санітарного лікаря м. Житомира та Житомирського району Олександра Шпити обмежити навчальний процес у школах міста.

Олександр Шпита відзначив, що епідеміологічна ситуація у місті залишається складною, незважаючи на те, що дитяча захворюваність за останній тиждень знизилась на 7%.

«Зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дорослого населення. На стаціонарному лікуванні перебуває 5 осіб з тяжким перебігом захворювання. З початку епідсезону померло 4 осіб, з яких поки тільки у одного лабораторно підтверджений так званий «свинячий» грип. Враховуючи вищесказане, я вніс подання міському голові Житомира Сергію Сухомлину з проханням обмежити навчання у школах ще хоча б на один тиждень», - сказав Шпита.

Заступник мера з гуманітарних питань Матвій Хренов зазначив, що завдяки канікулам в Житомирі не було сплеску захворювань серед дітей. Міський голова Житомира має підписати розпорядження про призупинення на тиждень навчально-виховного процесу та обмеження проведення масових зібрань та спортивно-розважальнх заходів.

Наступне засідання планують провести у наступний четвер, 4 лютого. Тоді карантин можуть продовжити іще на тиждень.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 27 січня в житомирській мерії не збиралися продовжувати карантин в навчальних закладах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі