Події

У Житомирі зловмисники на вулицях відбирають в перехожих мобільні телефони

30 January 2016, 11:50

 Працівники Житомирського відділу поліції проводять заходи щодо встановлення особи зловмисника, який під приводом зателефонувати видурив мобільний телефон у 24-річного місцевого жителя.

Про це повідомляє перс-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Про те, що його ошукали, 29 січня повідомив сам потерпілий. Він розповів, що близько 4.30 повертався додому, коли одинокий перехожий попросив у нього терміново зателефонувати. Чоловік довірив незнайомцеві свій мобільник вартістю 3500 гривень. Той же, отримавши гаджет до рук, відійшов в сторону, а потім втік. Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, правоохоронці проводять заходи щодо встановлення особи шахрая», - йдеться у повідомленні.

Увечері 29 січня до поліції звернулась 18-річна жителька обласного центру із заявою про пограбування. За словами дівчини, близько 20.30 на вулиці зловмисник вирвав з її рук мобільний телефон вартістю 1500 гривень.

«Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Провівши низку спеціальних заходів, поліцейські  встановили, що кримінальне правопорушення вчинив 32-річний раніше судимий житель Житомирського району. У чоловіка вилучили викрадене. Нині триває досудове розслідування. Чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі», - інформують правоохоронці.

Поліцейські закликають житомирян дотримуватися простих правил безпеки, які дозволять вберегтися від подібного роду злодіянь.

«У випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново зателефонувати під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги. Шахраї зазвичай одразу відмовляються від своїх намірів. Батькам необхідно щоразу нагадувати про обережність власним дітям. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону тощо», - нагадують в обласному управління Національної поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі