Місто

У Житомирі тимчасова депутатська комісія рекомендувала перейменувати 12 вулиць

1 February 2016, 10:30

Тимчасова комісія з питань перейменування вулиць на засіданні, 27 січня, розглянула питання про перейменування 14 вулиць міста, але вирішила рекомендувати змінити назву 12 вулицям. 

У розпорядженні Житомир.info є копія протоколу засідання тимчасової комісії.

Комісія рекомендувала перейменувати: 

Провулок Кірова на про-к Гомельський

Вул. Косіора на вул. Чеська Крошня

Вул. Фрунзе на вул. Коротка

Вул. Котовського на вул. Михайла Грушевського

Вул. Жукова на вул. Героїв 95-ої бригади

Вул. Яна Гамарника на вул. Миколи Сціборського

Вул. Якіра на вул. Троянівська

Вул. Піонерська на вул. Радивилівська

Вул. Сабурова на вул. Романа Шухевича

Вул. Войкова на вул. Юрка Тютюнника

Вул. Чапаєва на вул. Степана Бандери

Вул. 1-го Травня на вул. Святослава Ріхтера

«Вулицю Санаторну вирішено одноголосно не перейменовувати, так як вона не підпадає під дію Закону про декомунізацію. Враховуючи, що пропозиція перейменування  вул. Мануїльського на вул. Міщанська (колишня історична назва) не була підтримана, відкласти розгляд на доопрацювання тимчасової комісії», – йдеться в протоколі.

На наступне засідання комісії винесли на розгляд перейменування 6 вулиць: вул. Будьоного, вул. Ворошилова, вул. Піонерських таборів, вул. Пролетарська, вул. Щорса, пров. Цюрупи.

Також комісія рекомендувала профільному управлінню розробити дизайн нових табличок та прорахувати їх вартість.

«Рекомендували управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, розробити для міста стандартний вигляд табличок будинків із обов’язковою присутністю на ньому герба Житомира, світло відбиваючої поверхні надпису, дублювання назв вулиць (провулків) англійською мовою. Прорахувати вартість таблички і загальну суму витрат на заміну всіх табличок на перейменованих будинках вулиць та провулків, закласти витрати у бюджет розвитку міста на 2016 рік», – вирішили члени комісії.

До складу тимчасової комісії з питань перейменування вулиць входять депутати: Геннадій Махорін, Володимир Башек, Ольга Блажкевич, Максим Манухін, Антон Ракович, Владислав Савицький, Олег Черняхович, Володимир Шуст, Ігор Скоропад.

Нагадаємо, на сесії міської ради 6 серпня виникла дискусія щодо перейменування вулиць. Прихильники та противники ідеї зміни назв наводили свої аргументи.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі планують перейменувати парк культури та відпочинку ім. Гагаріна на Шодуарівський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі