Місто

У Житомирі «Інспекція з благоустрою» розпочала демонтаж скандального МАФу в центрі міста

1 February 2016, 16:40

У понеділок 1 лютого працівники КП «Інспекція з благоустрою» розпочали демонтаж скандального МАФу біля кінотеатру «Україна». За словами директора «Інспекції» Юрія Юзвінскього згідно рішення виконкому забудовник мав самостійно демонтувати конструкцію до 30 січня, втім не зробив цього.

«Йому (власнику) була вручена копія рішення, що він повинен знести, демонтувати сам до 30-го числа. Сьогодні 1 лютого, ці дії не були виконані і «Інспекція з благоустрою» починає демонтаж цієї споруди», – каже директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвінський.

Місцеві мешканці, які виступили проти будівництва МАФу у своєму дворі дивуються, що їх проблему вдалось вирішити так швидко.

«Боротьба триває, на мій погляд, недовго. Оперативно з невеликою допомогою міської влади, мерії, депутатів, активістів. Рівно два тижні. У п'ятницю написала коментар і прохання про допомогу в Facebook. Вже трохи більше двох тижнів і це питання може вважатися вирішеним. На даний момент я можу сказати, що вийшли від мера, говорили і він нам пообіцяв, що тут буде гарний упорядкований сквер. Тобто, це обіцянка мера. Є можливості, є кошти і вже на даному місці точно не поставлять ніякої конструкції», – розповідає місцева мешканка Олена Кучерук.

Через годину після початку демонтажу на місце прибув представник забудовника і колишній член виконавчого комітету Артем Малиновський. Чоловік каже, що він нібито має на руках рішення суду, щодо призупинення дії виконкому і демонтуючи кіоск працівники «Інспекції з благоустрою» порушують закон.

«Зараз ведуться незаконні роботи з демонтажу. Причому відповідальні особи чомусь не присутні. І є рішення суду від 29 числа, а сьогодні у нас 1-е, є рішення суду про призупинення дії рішення виконавчого комітету. Тобто, воно не повинно було піти в дію, сам демонтаж, до закінчення судового розгляду. Суд виніс ухвалу про призупинення дії рішення виконавчого комітету. І те, що зараз робиться - це абсолютно незаконно, і ми будемо шукати відповідальних осіб», – переконує Артем Малиновський.

Але, попри слова представника забудовника, працівники комунального підприємства продовжили демонтаж конструкції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі