Події

Обставини ДТП за участю поліцейської машини розслідує Житомирська обласна прокуратура

1 February 2016, 17:21

У реанімації Любов Гончар опинилася після аварії на вулиці Перемоги 31 січня. Під колеса таксі жінка потрапила, коли поверталася додому з магазину. Аварію пам’ятає у найменших подробицях. Каже, вціліла, завдяки перехожим, які одразу кинулися на допомогу.

«Я перейшла вже дорогу, а з Богунії летіла міліцейська машина з мигалками і сиреною. Таксист чомусь не зупинився, і не пригальмував. І ця міліцейська машина зачепила таксі, його розвернуло і він відлетів на тротуар і збив мене. Я потрапила прямо під колеса, і вже перехожі затримали машину, бо вона вже їхала на мене, витягли мене звідти, викликали «швидку», – каже потерпіла.

Жінку і водія таксі «швидка» доставила до 2-ї Центральної міської лікарні.

«У неї перелом шийки стегна зліва і перелом кісточок гомілки справа. Тобто дві нижніх кінцівки, травма черепа, струс головного мозку. Вона у свідомості, але така травма високоенергетична дорожньо-транспортна. Вона може обернутися кожну годину-хвилину в інші якісь проблеми. Так що ми контролюємо це в умовах реанімаційного відділення. Таксист звертався до нас у травмпункт. Також діагностовано черепно-мозкову травму. Він від госпіталізації відмовився», – розповідає завідувач травматологічного відділення ЦМЛ №2 Микола Хіміч.

Нині на потерпілу чекає операція. Лікарі кажуть, зважаючи на поважний вік пацієнтки, їй 68 років, на реабілітацію підуть місяці.

У поліції розпочали службове розслідування. Розповідають, їх працівники поспішали на терміновий виклик.

«Надійшло повідомлення від чоловіка, який назвався, про те, що в районі вулиці Короленка він чує постріли, і навіть, за його словами, над головою дроб у нього летить. На місце негайно було направлено патрульний наряд, і от якраз цей патрульний наряд потрапив у ДТП. На місце за повідомленням було направлено інший наряд. Інформація про стрілянину не підтвердилась», – розповіла речниця ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

Причини і обставини ДТП нині розслідує прокуратура області.

«У зв'язку з тим, що до цієї події причетний працівник поліції, тому дане розслідування проводиться слідчим відділом прокуратури області. За результатами розслідування встановлено, що поліцейський та водій таксі в стані алкогольного сп'яніння не перебували», – каже начальник відділу процесуального керівництва прокуратури Житомирської області Віталій Вапаєв.

Попередні результати розслідування у прокуратурі обіцяють оприлюднити найближчим часом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі