Події

За одну добу жителі Житомирської області через інтернет переказали шахраям 65 тисяч гривень

2 February 2016, 17:33

1 лютого до територіальних відділів та відділень поліції звернулось 9 жителів Житомирської області з повідомленнями про ошуканство.

Дві третини з них – це шахрайство під приводом купівлі товарів через відомий Інтернет-сайт, - повідомляє відділ комунікації головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Жителька Бердичівського району намагалася продати через всесвітню мережу телевізор, натомість у розмові з нібито покупцем назвала відомості власної картки, з якої у подальшому зникло майже 7 тисяч гривень. Житомирянин позбувся власного ноутбука вартістю 6 тисяч 800 гривень, продаючи його через відомий сайт. Гаджет він відправив покупцю ще кілька днів тому, а от гроші за нього так і не отримав досі. У схожу історію потрапив і студент із Новограда-Волинського. Хлопець продавав мобільний вартістю майже 2,5 тисячі гривень, однак недобросовісний покупець «забув» сплатити за покупку, зроблену в Інтернет-мережі», - інформує поліція.

У відділі комунікації розповідають, що в Червоноармійському районі 42-річний чоловік збирався придбати мотоблок, за що сплатив аванс у розмірі 2 тисяч 200 гривень. Спілкувався з продавцем лишень по телефону, вказаному в оголошенні на Інтернет-сайті. Зайве говорити, що за кілька днів техніка не надійшла, а номер мобільного поза мережею.

Ще двоє жителів області намагалися придбати телефони, однак, переказавши гроші на вказані рахунки, так і не дочекались замовлених покупок загальною вартістю майже 5 тисяч гривень. За кожним із фактів розпочато кримінальне провадження. Поліція попереджає: будьте обачними. Встановлення шахраїв та їх притягнення до відповідальності не гарантує повернення коштів ошуканих людей.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі кількість крадіжок зросла більш як у 2 рази.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі