Місто

У Житомирі визначили переможця конкурсу на кращий проект пам’ятного знака учасникам Майдану

3 February 2016, 10:45

Журі відкритого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятного знаку для вшанування Героїв Небесної Сотні та учасників Майдану 2 лютого визначилось з переможцем конкурсу.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«На конкурс було подано три пропозиції – всі з розміщенням на майдані ім. С. П. Корольова. Журі одноголосно прийняло рішення на користь проекту «Герої не вмирають» авторів Герез-Гладка Юлія та Герез Петро. Раніше цей проект було визнано найкращим під час бліц-конкурсу, організованого Житомирською міською радою. Однією з беззаперечних переваг проекту-переможця є готовність всієї проектно-кошторисної документації та необхідних креслень. Це дасть можливість розпочати роботи негайно і завершити в найкоротші терміни», – йдеться в повідомленні.

Одну з частин пам’ятника виготовлять із осколків снарядів, куль та арматури.

«Проект-переможець архітектурно-художньої композиції «Герої не вмирають» представлено у вигляді об’ємного площинного триптиху. Головною ідеєю є увіковічнення пам’яті про людей, що поклали своє життя в щирій боротьбі за світле майбутнє незалежної України під час Революції Гідності. Майбутнє, що створюється Чистими (Світлими) людьми, патріотами своєї Батьківщини. Контур Людини у вигляді отвору або пустоти площини буде символізувати втрату Героїв і в той же час – народження нового покоління. Площини встановлюються на різних відстанях від фасаду будівлі, будуть підсвічуватися. Створюється ефект світлового струменю, що виривається із середини Світлої Людини. Скульптура Воїна-Героя, що стоїть на передньому плані, буде виконана із осколків снарядів, куль, арматури – символізує хлопців», – повідомляє прес-служба.

Архітектурно-художню композицію планується встановлювати на майдані ім. С.П. Корольова, на фасаді будівлі обласної ради та перед нею. Відповідне погодження має прийняти 3 лютого  виконавчий комітет Житомирської міської ради.

Нагадаємо, у Житомирі кращий проект пам’ятного знака учасникам Майдану та АТО обирало  журі, яке затвердила обласна влада.

Як повідомляв Житомир.info, 3 грудня у місті презентували концепцію меморіалу героям АТО. З ініціативою встановити народний пам’ятник воїнам виступив «Фонд братів Кузьміних».
 
 Проект-переможець
 
 
 
Проекти-пропозиції учасників
 
 
 
 
 
 
Фото з сайту Житомирської ОДА
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі