Місто

Влада Житомира розпорядилася «обмежити масові заходи», але концерти та вистави ніхто не скасовує

5 February 2016, 17:58

Розпорядженням житомирського міського голови Сергія Сухомлина від 5 лютого 2016 року в місті  ще на тиждень призупинено навчання та продовжено обмеження щодо проведення масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів серед населення.

Житомир.info поцікавився, чи внесла ситуація з грипом корекцію в репертуар найбільших у місті закладів культури - театру та філармонії, і чи надавало цим закладам рекомендації Головне управління Держсанепідслужби.

Як виявилося, в Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера у січні відмінили декілька концертів.

«Були заплановані виїзди на райони і школи, то їх трохи переносили у зв’язку з грипом. Концерти у філармонії на 8, 15 і 18 і 25 лютого відбудуться», - повідомив Житомир.info художній керівник філармонії Валерій Луговий.

У Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги обурені, чому про корекцію режиму роботи запитують у них, а не у керівництва ТРЦ «Глобал», кафе та ресторанів, і запевняють: тижневу паузу витримали, і з 6 лютого поновлюють показ вистав.

«Люди ідуть в театр, бо, мабуть, вони так вирішили і вважають себе здоровими. Рекомендацій нам ніхто не давав, що, мовляв, не працюйте, бо карантин. Але ми вирішили підстрахуватися і працювати в репетиційному процесі один тиждень. Тобто, ми готуємо нову виставу, бенефіс. А в суботу, перший раз за тиждень, думаю, нам ніхто не заборонить виступити, тим більше, що в касу дзвонять батьки дітей і запитують, чи буде в суботу вистава. Це вибір батьків – вести чи не вести дітей. Для шкіл ми тиждень не працюємо, але працюємо для дорослого глядача», - розповіла Житомир.info комерційний директор драмтеатру Ніна Рябенко.

Санстанція не надавала керівникам установ та організацій ніяких офіційних документів стосовно обмеження масових заходів, але розміщала довідкову інформацію для громадян на своєму офіційному сайті, - розповів Житомир.info заступник начальника головного управління Держсанепідслужби Житомирської області Іван Киричук.

«Ми давали загальну інформацію, це називається санітарно-освітня робота. Пам’ятку, як себе вберегти. Це повинні знати всі, що необхідно уникати місць масового скупчення людей. Профілактика - один із обмежувальних заходів для переривання процесу передачі збудника. Наймасовіший приклад – це школи, де ми рекомендуємо не проводити навчання, якщо на території є перевищення захворюваності. Ці рекомендації ми надаємо з року в рік, але чомусь всі сприймають нинішню епідситуацію по грипу як щось нове. Це справа кожного, і кожен повинен знати елементарні речі, як себе вберегти.  Із центральних каналів стільки сказано, що зайве говорити. Що не треба йти в «Глобал» і не сидіти там годинами з маленькою дитиною, не ходити по ринкам, менше кататися в тролейбусах і тому подібне. Але суть одна: уникнути контакту і передачі вірусу», - сказав Киричук.

Як повідомляв Житомир.info, 6 лютого Житомирський драмтеатр покаже виставу для дітей «Троє поросят», а 7 лютого у Житомирі виступить група «Фрістайл». Незважаючи на зниження захворюваності, житомирським школярам зимові канікули продовжили ще на тиждень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі