Місто

Депутати Житомирської міськради повторно розглянуть питання відміни рішення виконкому на встановлення альтанок у гідропарку

9 February 2016, 17:40

Альтанки, які встановлені у Житомирському гідропарку з порушенням Закону України «Про благоустрій населених пунктів», депутати міської ради вирішили не прибирати.

В 2013 році виконком погодив підприємству «Нове Полісся» проведення благоустрою з розміщенням малих архітектурних форм. На початку лютого міська влада виявила, що альтанки здають в оренду. Здійснення такої комерційної діяльності протирічить Закону «Про благоустрій населених пунктів», і влада запропонувала скасувати рішення виконкому.

«Відповідно до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» для розміщення таких тимчасових споруд необхідно оформити паспорт прив’язки. Однак, за даними управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, паспорт прив’язки споруд не видавався. Окрім цього, рішення виконкому прийнято з порушенням статті 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», а тому пропонується наведеним проектом рішення скасувати вказане рішення виконавчого комітету. Прошу підтримати», – зазначив директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

Втім, проект рішення на сесії не підтримали. «За» проголосував лише 21 депутат.

Директор юридичного департаменту запевнив – добиватимуться відміни незаконного рішення виконкому, а якщо буде встановлено факт продовження незаконної підприємницької діяльності – порушників притягатимуть до адміністративної відповідальності.

«Ми, можливо, будемо виносити цей же проект рішення на наступну сесію. Також у нас є інші механізми як ми можемо демонтувати ці споруди. Крім альтанок, про які йшлося у проекті рішення, там ще виявлено встановлення критого великого павільйону взагалі без будь-яких дозволів, Тому наступні наші дії – це ініціювання демонтажу незаконно встановлених споруд», – каже Євгеній Черниш.

На сесії депутати також виділили кошти на поліпшення організації роботи парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна та збільшили статутний капітал підприємства на більш ніж 129 тисяч гривень.

«У комунальному підприємстві були витрачені кошти, за них були придбані човни і катамарани і не залишилося коштів на виплату заробітної плати і на податки по заробітній платі. Тому, звернулися до депутатів, щоб вони надали кошти, щоб заплатити заробітну заборгованість за грудень і січень, і податки включно по березень без заробітніх плат», – повідомила секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Після розгляду цих питань у сесії оголосили перерву, після якої депутати хотіли повернутися до питання про альтанки у гідропарку, але міський голова запропонував доопрацювати це питання і розглянути його на наступній сесії. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі