Економіка

Ставки податку на нерухоме майно у Житомирі в 2016 році

10 February 2016, 11:07

На сайті міської ради оприлюднені ставки податку на нерухоме майно у Житомирі – у відсотках до мінімальної заробітної плати (1378 грн).

Фізичні особи:

житлова – 0,5% (6,89 грн) (квартири до 60 м², будинки до 120 м², різні типи до 180 м² – 0%);

нежитлова некомерційного призначення – 0,1% (1,38 грн);

нежитлова комерційного призначення – 1% (13,78 грн)

Юридичні особи (житлова та нежитлова):

центральна частина міста обмежена вулицями: Східна (перехрестя вул. Східної та Домбровської) вул. Домбровського, вул. Хлібна, вул. Л.Українки, пров. Пивоварений, вул. Ольжича, вул. Перемоги, через майдан Соборний, вул. Черняховського, пров. 4-Чуднівський, по берегу річки Тетерів, до перехрестя вул. Шевченка та вул. Робітничої, вул. Робітнича, вул. Довженка (до перехрестя вул. Довженка та Східної) вул. Східна до вул. Домбровського – 1,0% (13,78 грн);

серединна частина міста обмежена вулицями: вул. В. Бердичівська, вул. Вітрука, вул. Вокзальна, майдан Привокзальний вул. Ватутіна, вул. Перемоги, через майдан Короленка, вул. Короленка, пров. Набережний, вул. Набережна річки Кам’янка, вул. Ольжича, вул. Маяковського, вул. Якіра, Мальованська Набережна, перехрестя з вул. Черняховського,  по берегу річки Тетерів, вул. Робітнича, Жуйка, вул. В.Бердичівська, Смолянський майдан, вул.Селецька, до перехрестя з вул. Вітрука – 0,75% (10,34 грн);

інші – 0,5% (6,89 грн)

Ставки земельного податку встановлені з розрахунку на календарний рік за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено:

громадяни міста (присадибні ділянки) – 0,03 %

 інші платники (інші категорії земель) – 1 %

Також міська рада інформує про ставки єдиного податку у 2016 році:

І група – 10% до мін. з/п – 137,8 грн

ІІ група – 20%  до мін. з/п – 275,6 грн

ІІІ група – при сплаті ПДВ 3 % доходу, при включенні ПДВ до складу єдиного податку 5% доходу

Ставка транспортного податку встановлена з розрахунку на календарний рік: за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування – у розмірі 25 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості у м.Житомирі цього року буде на 36% більше, ніж у 2015 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі