Влада

Мер Житомира хоче й собі створити Громадську раду, заяви від бажаючих прийматимуть до 18 лютого

10 February 2016, 11:52

Мер Житомира Сергій Сухомлин ініціює створення Громадської ради.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті міської ради ввечері 9 лютого.

«Громадська рада при Житомирському міському голові як постійно діючий колегіальний виборчий консультативно-дорадчий орган буде створена відповідним розпорядженням міського голови для забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення, здійснення громадського контролю за діяльністю виконавчих органів міської ради, налагодження ефективної взаємодії цих органів з громадськістю, врахування громадської думки під час здійснення виконавчим комітетом Житомирської міської ради функцій і повноважень місцевого самоврядування. До складу Громадської ради можуть бути обрані представники всіх інститутів громадянського суспільства. До складу Громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства», - йдеться у повідомленні.

Для тих, хто бажає взяти участь у роботі Громадської ради при Житомирському міському голові, необхідно до 18.02 (включно) подати заяву, підписаною уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:

рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою(у разі наявності);

біографічна довідка делегованого для участі в установчих зборах та  балотуванні на членство в громадській раді представника інституту громадянського суспільства;

копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;

інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.

Документи приймаються до 18 лютого 2016 року (включно) у каб.№107 з 9.00 до18.00 год. (крім обідньої перерви з 13:00-14:00), що за адресою м. Житомир, майдан ім. С.П.Корольова, 4/2.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня 2015 року в Житомирській облдержадміністрації відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при ОДА. Заявки на участь подали 176 представників інститутів громадянського суспільства, головою ради обрали Володимира Стельмаха. На сьогодні у складі Громадської ради при облдержадміністрації 174 людини: Олена Галагуза виключена згідно із рішенням громадської ради від 18.09.2015 на підставі заяви; Микола Гуз виключений згідно із рішенням громадської ради від 18.09.2015 в зв'язку зі смертю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі