Місто

Житомиряни просять владу заборонити стихійну торгівлю, мерія закликає не купувати «з землі»

11 February 2016, 09:58

 Жителі Житомира просять владу заборонити торгівлю на тротуарах та узбіччях доріг.

Відповідна петиція зареєстрована 9 лютого 2016 року на сайті міської ради.

«По всьому місту відбувається несанкціонована торгівля продуктами харчування, з якою ніхто не протистоїть, хотілося б що б влада звернула на це увагу і заборонила цей бардак на вулицях міста», - йдеться в документі.

Станом на ранок 11 лютого петицію підтримали 9 осіб, що становить 3,6% від необхідної кількості голосів.

Натомість на сайті Житомирської міськради опубліковане звернення до громадян відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання із проханням не купувати товари на стихійних ринках.

«Вживання в їжу громадянами міста продуктів харчування, придбаних в місцях стихійної торгівлі, де реалізація продуктів проводиться без умов холоду, у продавців відсутні будь-які документи, що засвідчують якість та безпечність продуктів,  викликає особливе занепокоєння. Жителі міста повинні розуміти, що придбаний у випадкової людини у невстановленому місці товар, в умовах, які не відповідають санітарним нормам, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини. Крім того, напевно, кожен погодиться з тим, що невпорядкована вулична торгівля спотворює вигляд міста, перешкоджає вільному пересуванню пішоходів, ускладнює дорожній рух», - йдеться у зверненні від 10 лютого.

В мерії закликають жителів міста не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, адже «якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то відповідно й останні зникнуть».

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році питання стихійної торгівлі у Житомирі обговорили на нараді з керівниками житлово-комунальних підприємств: продавці відмовлялися від запропонованих місць. Влада Житомира намагалася впорядкувати стихійну торгівлю за допомогою ярмарків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі