Влада

Порошенко зобов’язав Житомирську ОДА та райдержадміністрації взяти шефство над військовими частинами на території області

11 February 2016, 17:48

Президент Петро Порошенко 11 лютого підписав Указ «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України».

Про це повідомила прес-служба президента.

«Кожна область, ті міста, де розташовані наші славні частини, мають пишатися цим. І якщо у нас є 25-та бригада – це слава Дніпропетровську. Якщо у нас є 95-та бригада – це слава Житомиру. Якщо у нас є 79-та бригада – це слава Миколаєву. Якщо є 80-та бригада – це слава Львову. Якщо у нас є 3-й полк спецназу – це слава Кіровограду. І так далі. Це – найкраща форма патріотичного виховання молоді. Я буду пишатися, коли молодь у нас буде носити символіку бригад, коли вони будуть мріяти потрапити туди і побачити як живуть і підвищують бойову підготовку славні українські герої», – сказав Петро Порошенко на першому в цьому році засіданні Ради регіонального розвитку.

Документом затверджується перелік з’єднань і військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, над якими здійснюється шефство місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування.

«У рамках шефства місцеві державні адміністрації будуть надавати допомогу у забезпеченні військових частин продовольством, паливно-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, у розв'язанні соціально-побутових проблем, задоволенні культурних і духовних потреб військовослужбовців, військово-патріотичного виховання молоді та її підготовки до виконання військового обов'язку, для чого, зокрема, буде утворено відповідні координаційні ради», - йдеться у повідомленні на сайті президента.

Нагадаємо, на території Житомирської області розташовані три бригади: 95-а аеромобільна бригада (Житомир), 30-а механізована бригада (Новоград-Волинський) та 26-а артилерійська бригада (Бердичів).

Перелік військових частин ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби, над якими здійснюється шефство у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі