Місто

Piano Extremist виступив для поранених бійців у Житомирському військовому шпиталі

12 February 2016, 19:16

Після виступу на Михайлівській, 12 лютого майданівський музикант, композитор та виконавець Piano Extremist зіграв для поранених бійців у Житомирському військовому шпиталі. Послухати його виступ зібралось кілька десятків пацієнтів шпиталю. Військові зізнаються: раніше чули про майданівського музиканта і їх найбільше вразило, що його музика пробуджує особисті спогади.

«Звичайно, піаніста-екстреміста всі бачили, в балаклаві. Такі речі потрібно слухати вживу. Ті образи, які ми отримували з музикою, вони лягають на переживання кожного. І людина завдяки такій музиці може переосмислити якісь свої речі, які вона зробила в житті неправильно. А саме головне – що вона ще може зробити», - розповідає військовослужбовець Василь.

«Мене дуже вразило. Дуже приємні відчуття від того, що нас постійно підтримують, про нас пам’ятають і про нас не забувають. Словами не передати, дуже-дуже вражений від цього концерту», - зізнається боєць 80-ї бригади Володимир Гринюк.

Сам майданівський музикант каже: виступав як для бійців у шпиталях, так і на передовій. Чоловік переконаний, що реагують військові майже однаково.

«Я під час гри, зазвичай, не можу побачити очі, бо я одразу збиваюсь. Коли я бачу, як люди дивляться, слухаючи мою музику, то в мене все одразу перевертається і я збиваюсь. А після – дуже схожа реакція і у шпиталях і там. Є така теорія – «погляд на 2000 ярдів» називається. Це коли людина вижила після бою і у неї безвиразний погляд, вона дивиться крізь тебе, кудись дуже далеко, її тут немає. І ось такий погляд я бачу у людей там. Тому дуже, власне, складно судити. Можу сказати, що коли люди послухають там, на передовій, то їм стає легше. Це видно по їх очах: вони радіють, вони починають посміхатись, це приємно», - розповідає Богдан.

Фоторепортаж виступу піаніста з Майдану на Михайлівській дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі