Політика

Чиновники, які незаконно роздають землю на Житомирщині, мають нести за це відповідальність, - Павло Дзюблик

15 February 2016, 09:27

Віддавати в оренду чи приватизовувати землі запасу та резерву потрібно тільки за погодженням із сільськими громадами. Така норма наразі рекомендаційна і механізм погодження чітко не прописаний у Законі. Утім, над цим вже працюють у Верховній Раді, розповів в ефірі ЖОДТРК Павло Дзюблик, народний депутат України.

Нардеп нагадав, що навіть у його окрузі питання із роздачею землі незрозумілим людям було завжди актуальне.

Зокрема, у 2014 році виникла проблема у селі Городище, де кілька людей отримали землю, а за кілька днів тракторами зняли родючий шар грунту на цій землі.

«Це було іще в 2014 році, але ситуація із роздачею землі у обалсті продовжується. Зокрема, набула розголосу історія із двома фермерами, які отримали усі землі запасу та резерву в Черняхівському районі. Як вони будуть вести господарство на цих землях – не зрозуміло, адже це клаптики, розкидані по усій території району», - розповідає Павло Дзюблик.

Нардеп додає, що керівник Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області заявляв про відмову фермерів від землі через скандал. Відтак, за словами чиновника, район втатить кілька мільйонів гривень, які міг би отримати.

«Вони заклилкали АТОшників із усієї України їхати у Черняхівський район за землею. Але це смішно, тому що там є фермери, які роками ведуть господарство і не можуть приватизувати ці клаптики землі», - додає Дзюблик.

Народний обранець переконаний, що приватизовувати чи віддавати у оренду землю запасу чи резерву можна тільки за погодженням із сільськими громадами. Цю норму потрібно чітко прописати у Законі.

Павло Дзюблик нагадав і про інші випадки безпідставної роздачі землі на Житомирщині. Зокрема 80 гектарів у Володарськ-Волинському районі отримали 40 студентів зі Львова. У Радомишльському районі 7 осіб отримали 14 гектраів землі з незрозумілих причин. Аналогічна проблема виникла у Коростишеві при виготовленні генплану місті. Виявилось, що 14 гектарів, які мають увійти в межі Коростишева, уже роздані для ведення фермерського господарства.

Нагадаємо, що Павло Дзюблик звернувся із депутатським запитом до Арсенія Яценюка з проханням проведення службового розслідування щодо роздачі землі в Черняхівському районі.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі