Місто

У житомирських школах відновився навчальний процес, але грип ще не відступив

15 February 2016, 11:45

У житомирських школах 15 лютого відновився навчальний процес, але хворіти на вірусні інфекції діти ще продовжують.

Про це Житомир.info розповіли у прес-службі Житомирської міської ради.

«У Житомирі за вихідні на грип та ГРВІ захворіло 54 особи, 17 дітей. Зменшення захворюваності на 41,3%. Госпіталізовано 17 дітей. В реанімації перебуває 2 людини. З початку епідпорогу захворіло 44 вагітні жінки, 48 медичних працівників», – розповіли у прес-службі.

У Державній санітарно-епідеміологічній службі Житомирської області повідомили, що у Житомирській області відмічається зниження рівнів захворюваності на грип та ГРВІ на 26,2 %, у порівнянні з попереднім тижнем.

«На 6 тижні епідсезону у Житомирській області відмічається зниження рівнів захворюваності на грип та ГРВІ на 26,2 %, у порівнянні з попереднім тижнем. Минулого тижня захворіло 7894 особи. Загалом в області показники захворюваності на 34,8% нижче епідемічного порогу. Серед зареєстрованих хворих 49,9 % – діти до 17 років. Госпіталізовано 617 осіб, з них – 393 дитини.

Перевищення показника епідемічного порогу зареєстровано у 5 районах області (Андрушівському, Любарському, Новоград-Волинському, Попільнянському, Червоноармійському). У зв’язку з цим на 6 тижні епідсезону рішенням місцевих органів влади було призупинено навчальний процес у 123 школах та 36 дитячих навчальних закладах на один тиждень. З 15 лютого в усіх школах та ДНЗ області навчання поновлено», – йдеться у повідомленні.

За результатами лабораторних досліджень матеріалу хворих встановлено, що з початку епідсезону у 43-х випадках виявлено позитивний результат вірусу грипу типу А(H1N1) пандемічного, однак у більшості випадків превалюють аденовіруси (28 %), РС-віруси (25,6 %) та віруси парагрипу (24 %).

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі захворюваність на грип та ГРВІ поступово йде на спад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі