Події

У Житомирській області поліцейські разом з лісівниками закопували ями, які залишилися після бурштинокопачів

15 February 2016, 13:53

На минулих вихідних в Олевському районі поліцейські спільно з працівниками лісового господарства провели заходи із попередження незаконного видобутку бурштину, розрівнявши тракторами та бульдозерами близько 3 гектарів ґрунту в урочищі, де старателі організовували нелегальні копальні.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«У практичних профілактичних заходах поблизу с. Шебедихи на Олевщині узяли участь близько сотні поліцейських: працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції України, роти особливого призначення, відділу спецполіції, Коростенського відділу та Олевського відділення поліції ГУНП в Житомирській області», – йдеться у повідомленні.

Старателі, які намагались видобувати у цій місцевості дорогоцінне каміння, залишили красномовні сліди своєї злочинної діяльності у вигляді ям і ровів.

Аби інші нелегали не спокушалися на вже готові копальні, правоохоронці розрівняли ґрунт за допомогою бульдозерів і тракторів. Упродовж двох днів такої діяльності було охоплено площу близько 3 гектарів.

«Ми ведемо практичну боротьбу з організацією нових нелегальних копалень бурштину. На початок обрали одне з найпопулярніших урочищ серед копачів в Олевському районі. У такій попереджувальній діяльності маємо підтримку з боку органів влади і місцевого самоврядування, також нам допомагають природоохоронні структури», – розповів т.в.о. начальника ГУНП Житомирщини Валерій Рудик.

Правоохоронці обіцяють і надалі проводити вказані заходи й на інших північних територіях Житомирщини.

Фото та відео ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі