Події

У Житомирській області зареєстрований другий за 5 днів випадок ботулізму, дівчина в реанімації

15 February 2016, 15:56

СЕС повідомляла про мешканця Коростишева Житомирської області, який 10 лютого вживав качину тушонку і захворів на ботулізм. Днями спеціалісти держсанепідслужби виявили у місті ще одну хвору особу – молоду дівчину, родичку або знайому хворого, яка вживала ту саму тушонку.

«Під час подвірних обходів, що здійснювалися в ході санепідрозслідування випадку ботулізму, зареєстрованого 10.02.2016 р. в м. Коростишів, спеціалістами держсанепідслужби виявлено ще одну хвору особу. На даний час молода дівчина перебуває у реанімаційному відділенні Житомирської обласної лікарні у стані середньої важкості», - йдеться у повідомленні головного управління Держсанепідслужби Житомирської області.  

Клінічний матеріал хворої направили на дослідження до ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанпідслужби України», заключний діагноз встановлять після результатів лабораторних досліджень.

«У вогнищі триває санітарно-епідеміологічне розслідування. Під ймовірним джерелом токсикоінфекції підозрюється тушонка з качиного м’яса домашнього приготування. Вживали підозрілий продукт 6 осіб, двоє з них захворіли», - повідомляє СЕС.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростишеві на ботулізм захворів чоловік, який їв тушонку з качиного м’яса. Наприкінці 2015 року ботулізм був виявлений у мешканця Баранівського району, який вживав рибу домашнього копчення.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі