Події

У Житомирській області посадовці двох сільгосппідприємства отримали гроші за майбутній врожай і витратили їх на власні потреби

15 February 2016, 17:21

Співробітники управління СБ України в Житомирській області спільно з Національною поліцією викрили у регіоні дві оборудки з державними коштами, виділеними під заставу зерна майбутнього врожаю.

Про це повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«Приватне сільськогосподарське підприємство з Житомирського району уклало договір з ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» на поставку 1,7 тисяч тонн кукурудзи майбутнього врожаю. Згідно з договором, аграрії отримали п’ятдесятивідсотковий авансовий платіж у розмірі 1 мільйон 400 тисяч гривень. Посадовці підприємства витратили аванс на власні потреби, хоча усвідомлювали, що у них відсутні технічні можливості для виконання договірних зобов’язань перед Держкорпорацією та поставити обумовлений обсяг збіжжя», - інформують в обласному управління СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Аналогічний факт привласнення аграрним підприємством авансового платежу за поставки зернових співробітники спецслужби викрили у Ружинському районі Житомирщини.

«Сільгоспвиробники отримали 1 мільйон 600 тисяч гривень за поставку однієї тисячі тонн кукурудзи. Погодні умови завадили аграріям виростити кукурудзу належної якості, але аванс у встановлені терміни посадовці не повернули та «освоїли» кошти у повному обсязі. Завдяки втручанню співробітників СБ України за сприяння Житомирської обласної держадміністрації аграрне підприємство повернуло Державній корпорації одержаний авансовий платіж та 300 тисяч гривень відсотків за користування держкоштами», - йдеться у повідомленні.

На сайті публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» є інформація про постачальників кукурудзи та зерна, зокрема – у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі