Події

У Житомирській області поліцейські з військовими 3 години шукали бабусю, яка пішла до лісу за шишками

16 February 2016, 09:11

Більше доби 77-річна жителька Радомишльського району провела у зимовому лісі, не маючи сили повернутися додому. На її щастя, одразу ж після повідомлення рідних бабусі за пошуки узялися правоохоронці, військовослужбовці та небайдужі громадяни.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Про зникнення літньої жительки с. Білої Криниці до Радомишльського відділення поліції у неділю близько півдня повідомила її дочка. За словами заявниці, мати пішла до лісу збирати шишки ще напередодні вранці. Коли старенька не повернулася до вечора, жінка ще сподівалася, що вона затрималася і залишилася ночувати у когось із знайомих селян. Насправді схвилювалася, лише зрозумівши, що матір до села не поверталася взагалі.

«Увесь особовий склад було негайно піднято по тривозі. Проте ми розуміли, що лише власними силами у короткий час не обійдемось: бабуся вже добу провела у лісі, і шанси знайти її живою і неушкодженою згасали з кожною хвилиною. Аби пришвидшити процес пошуку, ми заручилися підтримкою військовиків з місцевої частини А 2192, групою жителів із села зниклої на чолі з сільським головою. Допомогти нам визвався і колишній лісник», – розповів керівник місцевої поліції Дмитро Нікурадзе.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Відтак лісовий масив поблизу с. Білої Криниці було розбито на сектори, які групи розшуківців почали ретельно прочісувати, голосно гукаючи зниклу бабусю. Пошуки тривали близько трьох годин і врешті увінчалися успіхом.

77-річну бабусю виявили на одній з лісових галявин майже на околиці лісу. Старенька жива й неушкоджена лежала під деревом. Вона настільки змерзла, що навіть рухати кінцівками їй було важко.

До приїзду медиків знайду обігріли підручними способами. Плачучи, бабуся зізналася, що вже й не сподівалася на порятунок. І нібито й не заблукала, бо добре знала, де знаходиться, а дійти до села не вистачило сил. Мовляв, звично збираючи шишки, раптом відчула слабкість у тілі, яка не дозволила їй рухатися далі. Навіть після короткого перепочинку старечі ноги відмовлялися йти. Довелося ночувати у холодному лісі, а за ніч бабуся добряче змерзла. Жива залишилася лише дивом.

З лісу бабусю забрала «швидка». Медики діагностували у неї загальне переохолодження. Втім після надання необхідної лікарської допомоги літня жінка повернулася додому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі