Політика

Житомирські нардепи-мажоритарники у соцмережах хваляться підписами за відставку Уряду

16 February 2016, 11:35

Народні депутати, які були обрані по мажоритарним округам Житомирської області від Блоку Петра Порошенка, викладають фото своїх підписів за відставку Уряду.

16 лютого всі три мажоритарники, члени фракції БПП (Володимир Арешонков, Олександр Ревега, Борислав Розенблат) вже підписалися під проектом постанови Верховної Ради «Про відповідальність Кабінету Міністрів України» (щодо прийняття резолюції про резолюції недовіри Кабінету Міністрів України).

Напередодні ввечері Борислав Розенблат на своїй сторінці у фейсбук написав, що на засіданні фракції було прийняте рішення – визнати незадовільною роботу Уряду Арсенія Яценюка та розпочати збір підписів за його відставку.

«Щойно закінчилося засідання фракції БПП, на якому були присутні Президент Петро Порошенко та прем’єр міністр України Арсеній Яценюк. Не буду детально описувати перебіг подій, скажу одне – була дуже жорстка бесіда, лунали гострі запитання, точилася дискусія. Все було дуже демократично. Але врешті решт сьогодні фракція прийняла практично одноголосне рішення – визнати незадовільною роботу уряду та вже завтра розпочати збір підписів за його відставку. Було дуже приємно, що Президент робив свої висновки на основі виступів депутатів. Це дуже знаковий момент, бо без такого рішення фракції БПП не набралося б необхідної кількості голосів! Враховуючи, що на сьогоднішній день питання стоїть дуже гостро, ми вирішили не частково реформувати, а кардинально змінити уряд!!!! Звісно, є загроза, що інші фракції у Верховній раді можуть почати розхитувати ситуацію, бо, як справжні політики, вони думають тільки про наступні вибори. Ми ж вважаємо себе державниками і повинні думати про наступні покоління!!! Ми вносимо питання про відставку уряду і маємо на меті у той же день почати формувати новий. Я не думаю, що багато міністрів залишаться на своїх місцях – дуже мало хто з них справився зі своїм завданням. Як би там не було, але рішення прийнято – ми кажемо «Ні!» подальшій роботі цього уряду!», - написав Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 лютого у Житомирі на майдані Корольова зібралося кілька десятків людей з прапорами ВО «Свобода», Радикальної партії Олега Ляшка та партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка: мітингарі розгорнули плакати з вимогою відправити Уряд та самого прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у відставку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі