Політика

У Житомирі політичні партії організували мітинг за відставку Уряду

16 February 2016, 14:58

«Країна воює, а Уряд грабує» та «Геть прем’єра-мародера!» - з такими гаслами 16 лютого навпроти будівлі Житомирської обласної ради вишикувалися мітингарі. Під партійними прапорами кількадесят людей, усі вони вимагають відставки чинного Уряду на чолі з Арсенієм Яценюком.

«Акція націлена на відставку цього уряду. Уряду нинішніх клептоманів, уряду популістів. Ми вважаємо, що вони мають піти у відставку, вони мають понести відповідальність», - каже заступник голови Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Бовсуновський.

«Сьогодні дійсно неможливо сплатити ті комунальні платежі, які виставив нам Кабмін. На сьогодні неможливо заплатити за ліки, які завдяки підвищенню курсу долара стали неможливими для оплати наших людей. І ми рахуємо, що Кабмін в особі керівника має піти у відставку», - додає  депутат Житомирської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Ракович.

Мітингарі розповідають: зібралися на підтримку всеукраїнської акції та співпартійців, які в цей час вимагають відставки Уряду під Верховною Радою. Люди кажуть: їм набридла непрофесійність Кабінету Міністрів.

«Життя людей погіршилося, не виконуються оті майданівські обіцянки, які давав прем’єр-міністр, коли виступав і кричав “Кулю в лоб”, що все зробить, але робиться все навпаки. Навіть при Уряді Януковича не було такого грабежу українського народу, як робить цей Уряд», - обурюється голова Радомишльської районної партійної організації ВО «Свобода» Петро Сергієнко.

«В українців безвихідна ситуація. Бідна, зубожіють, а тим депутатам, міністрам, тому нашому прем’єру-кролику, їм що? В них зарплати в доларах, їм все одно. Ми вимагаємо відставки Уряду і ми говоримо: «Якщо ти не підеш, Арсенію, ми підемо до тебе. Так що біжи, кролику, біжи», - каже  член молодіжної організації «Сокіл» Сергій.

Більшість учасників мітингу на майдані Корольова - члени політичних партій чи громадських об’єднань, і відставку Уряду одностайно підтримують. Ми вирішили поцікавитися у житомирян на вулицях міста, чи підтримують вони акцію і чи варто змінювати склад Кабміну.

«Може, він і розуміється в політиці, але він не економіст і не полегшує людям життя. От візьміть: у мене 1200 гривень пенсії, я двічі пішла у поліклініку, в мене вже гривень шістсот немає, ще за квартиру треба заплатити 700 гривень, за що мені далі жити? У відставку і негайно!», - впевнена житомирянка Людмила.

«Мені подобається Яценюк. Я вважаю, що поки що краще ніхто не зробить. Він вже в це заглибився, прийде новий, почне все по-новому. Тому я б хотіла, щоб він залишився», - каже житомирянка Людмила Бабій.

«По-перше, дуже важко їх звідти витягнути, з тієї годівниці, а по-друге, прості люди туди не попадають. В будь-якому випадку, я вірю, що є певний «смотрящій», який просто ставить своїх ляльок, які виконують певні завдання. Тому Яценюка я вважаю лялькою. Ну змінять на іншого Яценюка, від цього нічого не зміниться», - розповідає Оксана Литвин.

Акція тривала близько півтори години, після чого на майдані залишилося кілька людей та агітаційна палатка ВО «Свобода». Мітингарі кажуть: з майдану не йтимуть, чекатимуть на звіт голови Кабміну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі