Політика

Єдиний вихід із масштабної кризи влади – перевибори парламенту, – Юрій Павленко

17 February 2016, 13:44

Не 35 депутатів від Опозиційного блоку, а вся  коаліція війни відповідальна за провал роботи Яценюка і зрив голосування за відставку уряду.

Так прокоментував учорашню невдалу спробу українського парламенту відправити у відставку уряд Яценюка народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко.

«Усі півтора роки діяльності цього уряду Опозиційний блок чітко та послідовно критикував і його непрофесійний кадровий склад, і ініційовані ним антинародні рішення та псевдореформи, які обернулись для українського суспільства масштабною соціально-економічною кризою, катастрофічним падінням рівня життя, злиднями і соціальною напругою. Спроба перекласти на 35 депутатів-опозиціонерів відповідальність  за повний провал роботи Яценюка і його корупційної команди, за цирк, який був влаштований владою, імітуючи відставку уряду, є намаганням фракцій «Самопомочі», «Батьківщини», Радикальної партії, частини БПП сховатися від відповідальності.

Саме завдяки голосам Опозиційного блоку було прийнято  Постанову, якою роботу уряду  визнано НЕЗАДОВІЛЬНОЮ. Це і є наша об’єктивна оцінка  діяльності не лише міністрів, а й усіх фракцій, які складають коаліцію. Саме вони сформували уряд, делегувавши туди міністрів. Саме вони впродовж 14 місяців спільно приймали закони, що вбивали економіку, знищували підприємства, довели до злиднів мільйони людей. Вчора вони дружно продали залишки країни, дозволивши за безцінь скуповувати держпідприємства та начудили з електронними деклараціями, зганьбившись перед Європою».

Юрій Павленко переконаний, що, ставлячи на голосування питання про недовіру уряду, влада не збиралась змінювати прогнилу систему. Вони хотіли обміняти одного Яценюка на іншого «Яценюка» і далі займатися казнокрадством, розповідаючи про реформи та боротьбу з корупцією, обкрадаючи громадян країни.

«Опозиційний блок не дасть коаліційним фракціям приховати їх злочини перед українцями. Звіт уряду був брехнею, відставка уряду стала спробою частини коаліціантів уникнутивідповідальності. Ми цього не дозволимо. Очікуємо, що прем'єр виконає вимогу президента і сам піде у відставку разом з генпрокурором.

В країні масштабна криза влади, з якої лише один вихід – йти на дострокові вибори й питати думку людей», - підсумував Юрій Павленко.

Прес-служба Житомирської обласної організації Опозиційного блоку

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі