Влада

Житомирян просять надсилати атестаційній комісії інформацію щодо неправомірних дій поліцейських

17 February 2016, 14:08

У Житомирі та області розпочався процес атестації співробітників Національної поліції, місцевих жителів просять надавати будь-яку інформацію, яка пов’язана з неправомірною поведінкою правоохоронців.

Про це Житомир.info розповіла керівник прес-служби головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко.

«У Житомирі тривають підготовчі заходи до атестації. Вони поділені на 2 етапи: підготовчий, приймаються заяви від громадян, правозахисних організацій, які зможуть увійти до складу комісії. А також другий, практичний, де атестуватимуть працівників поліції», – розповіла Алла Ващенко.

Основним завданням атестаційної комісії буде забезпечення якісного та прозорого процесу атестації співробітників поліції. Атестаційна комісія оцінює професійні та особистісні якості працівника і приймає фінальне колегіальне рішення про його/її придатність до служби в поліції. До повноважень апеляційних атестаційних комісій входить розгляд скарг поліцейських на висновки атестаційних комісій.

Режим роботи комісії буде визначений її головою і передбачає регулярні засідання, а також проведення співбесід з співробітниками, які тимчасово виконують функції керівників підрозділів Національної поліції.

Пропозиції щодо кандидатів будуть прийматися від громадських, правозахисних організацій, міжнародних проектів технічної допомоги, народних депутатів та засобів масової інформації.

Для участі у роботі атестаційних комісій потрібно заповнити анкету за посиланням тут, та з Вами зв’яжуться перед початком атестації у Житомирській області.

Також місцевих жителів просять надавати атестаційним комісіям Національної поліції інформацію про неправомірну поведінку будь-якого співробітника Головного управління Національної поліції в Житомирській області. Для цього потрібно заповнити форму, подану за посиланням тут.

Віднині запрацював всеукраїнський саll-центру, за єдиним номером 0-800-50-02-02 громадяни з усіх регіонів держави зможуть:

- повідомляти про неправомірні дії працівників поліції;

- дізнаватися про хід розгляду поданих заяв;

- отримувати довідкову інформацію.

Саll-центр Національної поліції України працює у цілодобовому режимі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області поліцейський, який взяв хабар від «лісоруба», може сісти на 4 роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі