Політика

Житомирські нардепи про голосування за відставку Уряду: Рада не виправдала сподівань, вожді обіграли країну

17 February 2016, 14:19

Народні депутати-мажоритарники від Житомирської області діляться думками щодо провалу голосування за відставку Уряду.

Зокрема, нардеп від Житомира Борислав Розенблат на своїй сторінці у фейсбук пише, що Рада не виправдала сподівань.

«Ще зранку я був упевнений, що уряд піде у відставку... Називали прізвища нових міністрів. Все змінилось, коли я побачив, як голосують за визнання роботи уряду незадовільною... Особливо, як почали рідіти під час голосування депутатські ряди... Ми насправді думали, що маємо можливість відправити уряд у відставку, маємо голоси.... На жаль, не сталося. Що ми маємо сьогодні? Ми маємо сьогодні уряд антиреформаторів та мародерів. Нам не вистачило голосів, щоб це змінити... Попри те, що і сам Яценюк, і усі його міністри знали, що 99% українців не довіряють Кабміну, бо уряд не виправдав сподівань, ніхто добровільно не пішов у відставку. Як вже казав, більшість політиків працюють на наступні вибори, державники працюють для наступних поколінь... У мене на душі порожнеча... Але, як би там не було, саме фракція БПП дала майже половину голосів - 97. Я завжди був і буду з вами, житомиряни!», - написав пізно ввечері 16 лютого народний депутат.

 

Доброго вечору, Україно!Верховна Рада не виправдала сподівань... Ще зранку я був упевнений, що уряд піде у відставку...

Опубликовано Boryslav Rozenblat 16 февраля 2016 г.

Ще один обранець від Житомирської області Володимир Литвин (Новоград-Волинський округ) ділиться чутками про те, що між нардепами, які не голосували за резолюцію недовіри Уряду, розподілять майже 2 млрд. гривень з держбюджету на ті території, які вони вкажуть.

«Схоже, що на цей раз «кинули» і Президента України. У тому числі й частина його соратників, які не додали рівно ту кількість голосів, які б дозволили відправити уряд у відставку. Дехто побачив у цьому змову Банкової і Грушевського. На моє переконання, це не так. Надто високі ставки. Тим більше, що було запропоновано кадровий розмін. Судячи з усього, просто П.Порошенко не контролює своїх же соратників. До того ж, мабуть, «аргументи» іншої сторони виявились більш переконливими... Вожді святкують і відмовчуються, роблять вигляд, що нічого не відбулося або вважають, що все відбулося штатно, що вони обіграли своїх опонентів. Вони – обіграли країну. Будемо сподіватися, що не надовго. Р.S. Розповідають, що зараз складають списки нардепів, які не голосували за резолюцію недовіри Уряду, серед яких буде розподілено майже 2 млрд. гривень з держбюджету на ті території, які вони вкажуть. На мою думку, треба негайно, до кінця тижня, провести засідання Верховної Ради за участю Президента та Уряду, на якому дати чітку відповідь: як влада надалі збирається організовувати життя в державі, хто відповідає і відповідатиме за те, що зараз коїться», - пише у фейсбук колишній спікер Верховної Ради.

 

РОЗВЕЛИ КРАЇНУ Майстерно-цинічно це зробили олігархи (досить поглянути чиї фракції і групи не голосували за недовіру У...

Опубликовано Володимиром Литвиным 17 февраля 2016 г.

Нардеп від Малинського округу Павло Дзюблик просто пропонує переглянути відео: «Вчора відбулася жвава дискусію в студії телеканалу Newsone щодо політичної ситуації в Україні».

Нагадаємо результати вчорашнього голосування у Верховній Раді.

За постанову «Про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності Кабінету Міністрів України незадовільною» проголосували 247 народних депутатів, рішення прийняте. З шести житомирських мажоритарників «за» голосували Володимир Арешонков, Олександр Ревега, Борислав Розенблат (всі – фракція БПП), Володимир Литвин та Віктор Развадовський (група «Воля народу»)., Павло Дзюблик (фракція «Народний фронт») не голосував.

Проект постанови «Про відповідальність Кабінету Міністрів України» підтримали лише 194 нардепи при мінімальній необхідній кількості 226 голосів. Арешонков, Ревега, Розенблат та Литвин голосували «за», Дзюблик та Развадовський були «відсутні». Нагадаємо, цей проект постанови передбачав прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України.

«Прийняття запропонованого проекту Постанови має наслідком відставку Кабінету Міністрів України», - зазначив у пояснювальній записці автор законопроекту, голова фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Юрій Луценко.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого на сайті президента було опубліковане звернення Петра Порошенка, в якому він говорить про свою зустріч з Генпрокурором, необхідність переформатування Уряду та очікує від Верховної Ради «швидкі та державницькі рішення».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі