Влада

Управління охорони здоров’я Житомирської ОДА рекламує платні послуги з перевезення хворих

17 February 2016, 16:01

На сайті управління охорони здоров’я Житомирської ОДА розміщене оголошення про послугу перевезення хворих санітарними автомобілями з ношами, яку надає комунальна установа «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради за помірними цінами.

Оголошення опубліковане під назвою «До відома головних лікарів ЗОЗ області про послуги «Автобази санітарного транспорту».

В управлінні охорони здоров’я Житомирської ОДА Житомир.info повідомили, що такі послуги надають фізичним особам, а лікарні до цього не мають ніякого відношення.

 «Це послуга для фізичних осіб, це самі пацієнти чи люди, яким це потрібно, наприклад, хочуть в Київ поїхати на обстеження планове. Ні лікарня, ні поліклініка до цього відношення не мають. Угод між лікарнями та обласною радою про компенсацію немає. Ця послуга безкоштовно здійснюється, якщо тяжкий хворий, і його треба завезти, чи з району забрати в обласні лікарні, чи потрібно там терміново, то на Київ везуть. Ці ж всі приватні клініки, філіали які у нас є, то вони ж возять, вони ж  таку послугу надають, на обстеження вони везуть в Київ своїх пацієнтів, і ті розраховуються за транспортну послугу. Отака і тут у нас, ну, я не знаю розцінок, але дешевше, мабуть. Це сама людина замовляє, це лікарень і поліклінік не стосується. Там зовсім інший механізм, наприклад, якщо хоче хворий десь там обстежитись чи проконсультуватись, і є обмеження по пересуванню, треба з ношами, то можна таку послугу надати», – розповів начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський.

За вказаним номером в оголошенні на сайті управління охорони здоров’я розповіли, якщо хворого треба перевозити на відстань більше ніж 40 км, то треба платити за кожен кілометр.

«Ці машини даєм за оплату: носілочні, реанімобілі, грузові. Якщо є хворий, то його можна перевезти з лікарні в лікарню, в райони, в Київ куди завгодно. 40 км по місту, то 1 год коштує 80 грн. Якщо більше 40 км, там вже йде за кілометраж: 1 кілометр коштує  4 грн 22 копійок», – зазначила диспетчер.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче, щоб пацієнти медзакладів не платили за шприци, серветки та рукавички.

Скрін з сайту управління охорони здоров’я Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі