Суспільство

У Виступовичах Житомирської області російські вантажівки пропускатимуть лише на виїзд з України

19 February 2016, 09:21

Транзит російських вантажівок територією України призупинено, на пропускному пункті «Виступовичі» Житомирської області російські машини тепер пропускатимуть лише на виїзд з України. Про це повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський після селекторної наради з Кабінетом Міністрів.

«Сьогодні допускається рух російських фур через територію України тільки до місця їх реєстрації. Щодо в’їзду російських фур на територію України, щодо транзиту на територію Європейського Союзу – є лист від міністерства інфраструктури на державну фіскальну службу, тобто на митницю, який обмежує проїзд територією України російських фур з 17 до 25 лютого», – розповідає голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Для контролю за дотриманням вказівок в міністерстві інфраструктури України створено оперативний штаб. У Житомирській області також створено координаційну групу на чолі з начальником управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму.

«Ця робота буде полягати в моніторингу, буде братися інформація як у Національної поліції, так і в наших митників про кількість транспортних засобів з російською реєстрацією, які перетинають державний кордон саме на пункті пропуску «Виступовичі», – каже начальник управління Роман Крисюк.

Активісти так званої «Ведмежої блокади» вже прибрали свої блокпости, але в області продовжують працювати мобільні групи, які пильнують за кордоном.

«Голова облдержадміністрації в двох словах сказав нам, що жодна російська фура не буде заїжджати, таке рішення є на високому рівні, незалежно від того, транзит це чи не транзит. Сподіваємось, що це буде так. В свою чергу, ми будемо це моніторити, тому що не скажу, що є стовідсоткова довіра, щоб не було ніяких провокацій, щоб ці тимчасові умови все ж таки виконувались, про котрі йшла мова. Тобто, всі вантажівки повертаються додому», – повідомив активіст ГО «Рух Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

До 25 лютого у Кабінеті Міністрів мають прийняти остаточне рішення щодо транзиту вантажівок з російською реєстрацією на території України. До того часу влада просить активістів утриматись від різких дій та сприяти поверненню українських вантажівок, що заблоковані на території Росії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі