Політика

Активісти отримали реальний шанс контролювати роботу комунальних та державних підприємств, – Вадим Кривенко

19 February 2016, 10:33

Депутати прийняли у четвер, 18 лютого, законопроект, який дозволяє створювати наглядові ради на комунальних та державних підприємствах і вносити до їх складу незалежних директорів. Народний депутат Вадим Кривенко переконаний, що це великий крок до прозорості та відкритості у їх роботі.

«Це досить знакове рішення, адже можливість створювати наглядову раду захистить підприємства від політичного тиску чи втручання, і забезпечить цілковиту прозорість у роботі таких установ. Ми часто чуємо від активістів, що на державних та комунальних підприємствах процвітає корупція. Тепер же слідкувати за тим, аби її не було і підприємства не були штучно збитковими, зможе кожен, хто увійде до наглядової ради», – коментує прийняття законопроекту Вадим Кривенко, фракція «Народного фронту».

До наглядових рад увійдуть представники держави та незалежні представники, яких буде більшість. Кабмін та місцеві ради повинні визначити перелік підприємств, на яких наглядова рада має бути створена в обов’язковому порядку.

З метою підвищення прозорості на державних та комунальних підприємствах також передбачається, що річна звітність держкомпаній підлягає обов'язковому незалежному аудиту.

«Але варто пам’ятати, що входження до наглядової ради – це не тільки можливість контролювати роботу підприємства, а і відповідальність за нього», – резюмував Вадим Кривенко.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі