Суспільство

Президент нагородив орденом «За мужність» пораненого на Майдані бердичівлянина

19 February 2016, 12:03

Президент нагородив орденом «За мужність» жителя Бердичева Житомирської області Дєніса Вєрковського, який був поранений на Майдані.

Відповідний указ №57/2016 опублікований на офіційному сайті президента.

«За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, постановляю: Нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня Вєрковського Дєніса Олександровича — учасника Революції Гідності, Житомирська область», – йдеться в указі.

Як повідомляє видання «Наш вибір», після поранення на Майдані Денис потрапив на лікування до Польщі.

«Денис Вєрковський – будівельник з Бердичева, один із поранених на Майдані, потрапив на лікування до Польщі. Під час жахливих подій з 18 на 19 лютого він був одним з перших, у кого потрапили кулі силовиків. Його, разом із групою інших поранених, забрав літак міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікороського.

Денис отримав постріл в праве око, втратив зір. Поранений пройшов декілька операцій у варшавських лікарнях. Додатково один з уламків затримався між оком а мозком, слід було провести операцію з його усунення. За це завдання взялись лікарі з Клініки нейрохірургії Університетської клінічної лікарні в Білостоці. Унікальна операція тривала 9,5 годин і завершилась успіхом – уламок усунено. Денис, як багато інших українців, раніше пізнав смак емігрантського хліба: їздив на заробітки до Іспанії, Португалії. До того, як пішов на Майдан, не дуже цікавився політикою», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянки Юлія Толмачова та Ніна Бондар отримали президентські відзнаки з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня.

Фото з сайту видання "Наш вибір"

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі