Місто

У Житомирі волонтери передали допомогу міській дитячій лікарні

20 February 2016, 09:25

Кілька десятків ящиків благодійної допомоги Житомирській міській дитячій лікарні передали засновники благодійного фонду «Народна поміч» Наталія Чиж та Олександр Таргонський.

Вони розповіли, що це медикаменти з Данії. Їх передали волонтери датської спілки «Збережи Україну», які постійно передають допомогу на передову.

«Справа у тому, що нам в останній партії медикаментів прийшло дуже багато саме дитячої медицини. Саме того, що потрібно саме дитячим лікарням. Там і рукавички, і маски, одяг для хірургії, шприци, і багато того, що потрібно саме в дитячій медицині. Ми вже настільки забезпечили Артемівський і Лисичанський госпіталі, що зараз вирішили більше дати для міста.  Це узгоджувалося з датчанами, вони хочуть це робити. Сьогодні ми передаємо  те, що відібрала собі лікарня на наших складах», - розповів волонтер Олександр Таргонський.

«Це дуже необхідні у нас в роботі предмети: маски, джгути, пробірки для лабораторії, одноразові халати, печатки. Вистачить на місяців три. Ми безмежно вдячні за цю допомогу. Тому що вона сьогодні необхідна», - зазначила головна медична сестра міської дитячої лікарні Зоя Абдухалікова.

Головний лікар Житомирської міської дитячої лікарні Володимир Башек також подякував волонтерам за підтримку і розповів про потреби лікарні:

«Лікарня потребує сьогодні, щоб діти були забезпечені всіма медикаментами, які необхідні. Але, на жаль, сьогодні така ситуація, що багато препаратів, які необхідні дітям, не зареєстровані в Україні. І ми не можемо їх придбати. Сьогодні дуже серйозна ситуація з вакцинацією дітей. Я так думаю, що сьогодні потребують не тільки наша, а й всі лікарні – сучасного діагностичного, лабораторного обладнання. Це процес, який весь час повинен бути, весь час потрібно поновлювати», - сказав Володимир Башек.

Олександр Таргонський також розповів, що «Народна поміч» незабаром планує передати медикаменти й іншим лікарням Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі